Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Subprefectul demis, Ciprian Ceclan, are și el job la stat. O instituție i-a rezervat doi ani un post pe care nu a lucrat nici 2 luni

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Fostul prefect Ovidiu Frenț nu este singurul care și-a asigurat un loc de muncă bine plătit la stat pentru vremurile când urma să plece din funcție, ci și secundul său, fostul subprefect Ciprian Ceclan i-a urmat exemplul.

Dacă la începutul săptămânii, luni și marți Ceclan era încă subprefect, de joi, 12 decembrie acesta și-a reluat slujba la stat, părăsită acum doi ani și jumătate pentru funcția de demnitate publică.

Ciprian Ceclan este consilier superior în Primăria Bistrița, Serviciul de Achiziții Publice. Potrivit CV-ului său afișat încă pe site-ul instituției Prefectului, Ceclan a lucrat în Primăria Bistrița doar două luni, în perioada mai 2017-iulie 2017. Era prima sa slujbă la stat, după ce din 2002 de la terminarea Facultății de Electronică și Telecomunicații din Cluj a lucrat neîntrerupt în mediul privat. Practic popasul lui Ceclan  prin Primăria Bistrița a fost doar un artificiu pentru a putea deveni în regim de urgență funcționar public, condiție fără de care nu putea fi numit subprefect. La doi ani și jumătate  distanță Ceclan s-a întors pe postul său de la Achizițiile Publice din Primăria Bistrița, cel care a fost obținut culmea, doar ca trapă de lansare pentru a ajunge secundul prefectului.

 Ex-subprefectul, fost coleg de firmă în anii 2000 cu Radu Moldovan 

Înaintea primei sale slujbe de bugetar Ciprian Ceclan a lucrat 7 ani consecutiv la Goldplast, unde a ajuns director de dezvoltare-cercetare, poziție din care s-a dus în Primărie pe o slujbă inferior plătită la acea vreme. Interesant este că la începuturile  carierei sale profesionale Ciprian Ceclan a fost angajatul firmei Netsoft System Cluj  cam în aceeași perioadă,  2002-2003  în care Radu Moldovan, actualul președinte al  PSD, a fost directorul zonal al aceleași firme, de lucrări de instalații cabluri și telefonie,  la Bistrița (conform  CV-ului celor doi).

Ce spune Ovidiu Frenț despre postul său păstrat în Prefectură

După ce fostul prefect Ovidiu Frenț a fost acuzat de mai multe publicații online că și-a rezervat un post de conducere în Instituția Prefectului pentru zile negre, unde a fost angajat/reangajat imediat după demiterea sa de către Guvern, acesta se apără și spune că nu a fost numit secret și că postul de șef serviciu Afaceri Europene, Dezvoltare Economică și Direcții Deconcentrate din Prefectură, pe care îl ocupă din 2015 este trecut în declarația sa de avere și că l-a obținut în mod transparent, prin concurs. Contactat de Bistrița Express, Ovidiu Frenț a spus că la momentul în care a susținut concursul pentru funcția de sef de serviciu nu avea cum să știe că va fi numit prefect de Guvernul Cioloș și că avea  deja din 2012 și statutul de consilier în Instituție, ca urmare a unui concurs.

Neclaritățile din CV-ul fostului prefect

Cu toate acestea la vremea respectivă Frenț era subprefect, funcție pe care o ocupă pentru a doua oară din 2012 până în 2016 când a fost numit prefect, tot potrivit declarației sale de avere. Citește aici declarația de avere a fostului prefect depusă în 2017 :declaratie de avere Ovidiu Frenț

Despre concursul din 2015 prin care a promovat în funcția de șef de serviciu pe când era subprefect, Frenț i-a spus reporterului Bistrița Express că s-a suspendat  din demnitatea publică pe perioada concursului și că a revenit după susținerea examenului pe funcția de subprefect.

Ovidiu Frenț a mai fost subprefect în perioada 19 martie-octombrie 2009, în Guvernul Boc, poziție din care a demisionat după ieșirea PSD din scurta alianță de guvernare cu PDL-ul. Și tot în 2009 Frenț ar fi fost angajat la Ministerul Sănătății, potrivit unei declarații făcute  reporterului Bistrita Express într-o emisiune la As-Tv chiar  cu două zile înainte de  a fi demis. Ministerul Sănătății apare în declarația de avere  a fostului prefect, însă nu e clar în ce perioadă din an a fost angajat acolo și nici cum a ajuns în minister, în condițiile în care în același an declarația lui de avere îl plasează ca președinte la Cooperativa Progresul Bistrița.

Share.

About Author

Lasă un comentariu