Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Inedit la Arhivele bistrițene: obiecte din realitatea cotidiană a epocii comuniste prezentate într-o altfel de expoziție

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Arhivele județului Bistrița-Năsăud marchează 30 de la Revoluție printr-o expoziție inedită în care recreează prin fotografii dar mai ales obiecte uzuale  universul perioadei comuniste.

De la televizoarele alb negru, aparatul de radio solide cu mileul așezat deasupra, insignele, cravatele și tresele de pionier, bancnotele epocii și cărțile care nu lipseau din nicio bibliotecă de școlar, magnetofonul, fotoliile cu mânere de lemn și carpeta de perete cu ”Răpirea din Serai”, buteliile pentru aragaz, dar și fotografii cu cozile din epoca de Aur fac parte dintr-o expoziție care se vrea o punte între generațiile trecute și generația digitalizată. Printre uniforme complete ale unor milițieni și cadre ale armatei care îmbracă manechine, pe pereți pot fi văzute inclusiv fotografii de la ultima vizită a lui Nicolae Ceaușescu din județ din 1989.

Obiectele expoziției au fost adunate de la locuitorii județului și de la instituțiile publice după ce Direcția Județeană a Arhivelor a făcut publică intenția de a organiza expoziția. Expoziția documentară 30 de Ani de la Revoluție se va deschide luni de la ora 11,00.

Share.

About Author

Lasă un comentariu