Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul Cristina Iurișniți: ”în 15 zile aleșii locali primesc pensii speciale. Ce face Guvernul PNL?”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Parlamentarul USR de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurișniți atrage atenția că OUG-ul semnat de Viorica Dăncilă care dă posibilitatea aleșilor locali să ceară pensii speciale intră în vigoare de la 1 ianuarie și că Guvernul n-a făcut nimic încă pentru a opri: ” La 1 ianuarie 2020, primarii și șefii de CJ-uri, precum și adjuncții lor vor avea dreptul să ceară pensie specială.
Atenție, vorbim de cei care sunt acum în funcție, dar și de toți cei care au fost primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consiliu județean din 1992 încoace! Pensiile speciale vor avea ca bază de calcul numărul de mandate avute de aleșii locali și actualele indemnizații, cele mărite, în unele cazuri de peste 16.000 de lei pe lună. În plus, pensia specială va putea fi cumulată cu orice tip de pensie din sistemul public” scrie pe facebook deputatul USR.

Ea explică și cum s-a ajuns la această situație : ”De ce se va întâmpla acest lucru? Pentru că PSD-ALDE, prin semnătura premierului Viorica Dăncilă, le-a dat acest drept, prin Codul administrativ adoptat pe 3 iulie prin OUG 57/ 2019.
Dar și pentru că actualul Guvern PNL nu a abrogat încă prevederile prin care se instituie o nouă categorie de pensii” și semnalează că la CCR acolo unde a fost atacată ordonanța, dezbaterea este programată abia după intrarea în vigoare: ”Judecătorii CCR, ocupați fiind, au anunțat că vor dezbate sesizarea de abia pe 21 ianuarie 2020. Adică, după ce intră în vigoare prevederile referitoare la pensiile speciale ale baronilor locali!

Guvernul Orban trebuie să dea ordonanță de urgență pentru eliminarea pensiilor speciale pentru aleșii locali din Codul Administrativ. Românii au nevoie de primari aleși în două tururi, nu de noi privilegii pentru baronii locali!” cere Cristina Iurișniți.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu