Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Prefectul Stelian Dolha mesaj răspicat pentru directorii de deconcentrate: ”cine nu se poate implica în programul de guvernare este liber să plece”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Noul prefect de Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha le-a cerut marți directorilor din serviciile deconcentrate în prima ședință de Colegiu Prefectural să-și schimbe abordarea în privința comunicării cu cetățenii și cu instituția pe care o conduce și i-a anunțat că o să demareze controale pe la deconcentrate.

Dolha i-a anunțat și că sunt, până una alta reprezentanții în teritoriu ai Guvernului Orban și că cei care nu se simt în stare să respectă programul de guvernare sunt liberi să plece acasă. Prefectul a  anunțat și un așa zis manual de bune practici în relația cu Prefectura, iar primul punct este acela că:   ”La sedințele de Colegiu participa directorii si nu altcineva. Daca sunt plecați directorii și au motive întemeiate, cu înștiințarea și acordul Instituției Prefectului poate sa participe și alții.” Dolha le-a spus și că e nemulțumit că trimit rapoartele cu întârziere: ” Materialele pe care le primește Instituția prefectului se primesc foarte târziu, de-abia ieri, când trebuia să le puneți pe lege luni. Adică vreau sa ne schimbăm puțin modalitatea de abordare a acestor ședințe” .

Controale în instituțiile deconcentrate

Stelian Dolha i-a informat pe directorii deconcentratelor că intenționează să demareze controale în instituții și că-l interesează modul în care aceste direcții interacționează cu publicul: ”În perioada următoare, o să vă anunț sau nu o să vă anunț, o sa fac controale în instituțiile pe care dumneavoastră le conduceți. Vreau să fiți și vă cer să fiți foarte deschiși cu cetățenii și să le răspundeți de fiecare dată cu promptitudine. Mai vreau ca site-urile dumneavoastră să fie îmbunătățite. Am spus-o și la ședința comisiei de dialog social. E interfața cu cetățeanul. Ori în momentul în care site-ul nu este updatat, cetățeanul nu are ce să vadă”, a mai spus prefectul .

Dolha le-a reamintit și că au de respectat programul de guvernare al Guvernului PNL, iar cei care nu rezonează cu măsurile anunțate de cabinetul Orban sunt liberi să-și dea demisia din funcții: ”Nu am cum să nu ating acest punct, Guvernul este liberal și este condus de Ludovic Orban. Dragii mei, v-aș ruga să aveți o implicare serioasă, onestă și asumată în privința acestor măsuri. Cine crede că poate să o facă, să o facă: Cine crede că nu poate și nu este compatibil cu aceste măsuri, să plece! Nu există altă cale decât asta: colaborare, implicare, cu onestitate, cu dăruire, cum vreți, dar asta este calea succesului. Instituțiile noastre trebuie să le facem mai vizibile, transparente și implicate. Până la urmă e un lucru pe care mi-l cere mie Guvernul și dumneavoastră. De asta vă spun încă de la bun început. Asta vă cer, asta o să verific în toată această perioadă cât o să ocup acest portofoliu”, a mai completat Stelian Dolha.

Prefectul a mai precizat la finalul ședinței că și-ar dori ca Guvernul Orban să dea drept exemplu de bune practici județul Bistrița-Năsăud.

”Cu orice problemă, aveti, indiferent la ce oră vă rog să mă contactați Principiul meu și motto-ul meu e simplu: Comunicarea e totul! Vreau să creștem nivelul la toate instituțiile pentru că mi-aș dori să ajung în fața premierului și să spună că suntem o instituție model, un județ model”, a

 

Share.

About Author

2 comentarii

  1. Deja se vede o diferentă de mentalitate intre fostul si actualul prefect. Fostul prefect Ovidiu Frenţ le cerea directorilor instituţiilor deconcentrate, să participe obligatoriu la evenimente de genul Ziua Naţională a României, 24 Ianuarie, Ziua Eroilor, Ziua Imnului, Ziua Drapelului etc. exact ca pe vremea comunistilor. Uneori Ovidiu Frenţ i-a dat afară din şedinţa Colegiului Prefectural pe toţi şefii şi adjuncţii de instituţii deconcentrate de la nivelul judeţului care nu participau la asemenea manifestări.
    Iată că pentru noul prefect Stelian Dolha le-a cerut șefilor de instituții deconcentrate să-si îmbunătățească activitatea în privința aplicarii măsurilor luate de Guvern în teritoriu. ”Vă cer să fiți foarte deschiși cu cetățenii și să le răspundeți de fiecare dată cu promptitudine”, a mai spus Dolha în ședința Colegiului Prefectural.

Lasă un comentariu