Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Doctorul Pintea este secretar de stat pe locurile PMP. Deputatul Ionuț Simionca i-a negociat funcția

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Noul secretar de stat din Ministerul Sănătății, Vasile Lucian Pintea, șeful Laboratorului de Medicină Legală din Spitalul Bistrița-Năsăud a fost numit ieri în funcție pe unul dintre portofoliile negociate de Partidul Mișcarea Populară cu premierul Ludovic Orban.

Anunțul a fost făcută joi într-o conferință de presă a Partidului Mișcarea Populară de președintele județean, deputatul Ionuț Simionca, care a și apărut în fața ziariștilor alături de noul secretar de stat.  Simionca a explicat că doctorul Pintea nu este deocamdată membru al PMP și că ofertarea lui într-o poziție guvernamentală face parte din politica partidului său de a promova profesioniști în funcții publice.

”Sunt bucuros că am reușit să promovăm în Guvernul României un bistrițean, un specialist de primă clasă pe care dumneavoastră îl cunoașteți, cu o reputație profesională ireproșabilă, într-un domeniu atât de important, de interes pentru toți românii și pentru locuitorii județului Bistrița-Năsăud în particular…Propunerea domnului doctor Pintea Vasile în funcția de secretar de stat face parte din politica porților deschise pe care o practicăm aici, la PMP Bistrița-Năsăud. Ne-am deschis porțile către toți bistrițenii pentru care meseria e brățară de aur și care vor să schimbe în bine lucrurile din municipiul Bistrița, din județul Bistrița-Năsăud și din România. După părerea mea, țara nu poate să meargă într-o direcție bună decât dacă oamenii profesioniști, valoroși, sunt puși în locurile potrivite și au un cuvânt de spus în domeniile în care s-au consacrat.”

Simionca a ținut să precizeze însă ca partidul nu este la guvernare, dar că susține guvernarea, ceea ce este cu totul altceva: ”Din perspectivă politică, PMP nu este astăzi la guvernare. Oferim Guvernului Orban specialiști, cum este cazul domnului Pintea Vasile Lucian, iar în Parlament ne poziționăm de partea cetățenilor. Dacă PNL are proiecte bune pentru cetățeni, le susținem. Dacă apreciem că proiectele nu sunt bune, avem toată libertatea să le criticăm”, a explicat deputatul Simionca.

Parlamentarul bistriţean  a convenit cu noul secretar de stat și o listă de priorități pentru acest mandat, priorități comune cu cele ale PMP BN:  continuarea modernizării Spitalului Județean și identificarea de soluții pentru modernizarea spitalelor din Beclean și Năsăud, continuitate în dotarea cu ambulanțe a Serviciului de Ambulanță și a ISU; dezbateri în județ cu asociațiile profesionale din sănătate și cu cele ale pacienților; elaborarea de proiecte legislative care să îmbunătățească accesul pacienților la servicii de sănătate și calitatea acestor servicii şi susținerea în Guvern a tuturor proiectelor de legi cu impact pozitiv asupra locuitorilor județului Bistrița-Năsăud.

Numirea doctorului Lucian  Pintea a apărut în Monitorul Oficial din 18 decembrie. Simionca a explicat  că PMP a negociat inclusiv o funcție de subprefect în Bistrița-Năsăud, însă că deocamdată aceste negocieri nu rămas fără un rezultat concret.

Share.

About Author

Lasă un comentariu