Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Pretențiile ALDE BN pentru susținerea guvernării:”lăsați-ne directorii în funcții”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ALDE Bistrița-Năsăud și-a făcut publice pretențiile de la noua guvernare, pe care a susținut-o la votul de învestitură în Parlament. Contra voturilor date în Parlament ALDE Bistrița-Năsăud care are și un senator, pe Ioan Simionca, filiala condusă de primarul din Romuli, Ioan Monița vrea să-și păstreze în funcții directorii din direcțiile deconcentrate. Cel puțin asta a declarat Monița într-o conferință de presă susținută joi în sediul partidului.

Primarul din Romuli a mai spus și că filiala nu va putea nominaliza un subprefect, din pricina rezultatelor din alegeri: ”Noi nu am avut subprefect, trebuie să recunosc că din cauza rezultatelor pe care le-am avut noi nici nu am emis pretenţii. Trebuie să fim realişti. Ne rămân cei care-i avem în deconcentrate. Să nu fim ipocriţi. Mai sunt şi alte partide care susţin actuala formulă de guvernare şi care, probabil, mai emit şi ele pretenţii. Nu am emis pretenţii la subprefect”.

La europarlamentare ALDE Bistrița-Năsăud, una din filialele cu rezultate bune în alte alegeri  a obținut sub 4,85%. Nici candidatul independent susținut de ALDE la prezidențiale, Mircea Diaconu nu a făcut în județ cine știe ce scor, fiind devansat în Bistrița-Năsăud de candidatul susținut de PMP, Teodor Paleologu, în timp ce la nivel național ierarhia a fost invers.

Au uitat că au și secretar de stat la MADR

Monița n-a suflat o vorbă însă în conferința de faptul că filiala și-a păstrat un  secretar de stat, pe Sorin Rosu Mares, de la Agricultură. Mareș a plecat odată cu ieșirea de la Guvernare, dar s-a întors două săptămâni mai târziu în Guvernul condus de Viorica Dăncilă. Atunci ALDE BN a bâjbâit în decizii și  Sorin Mareș s-ar fi autosuspendat din partid. Acum e parte din Guvernul Orban, asumat se pare tot de ALDE, însă la vârf.

sursa foto: Ziar de Bistrita

Share.

About Author

Lasă un comentariu