Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Simionca solicită bani în bugetul pe 2020 pentru sf-ul Autostrăzii Nordului

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul Ionuț Simionca încearcă să convingă Guvernul Orban să aloce 30 de milioane de lei pentru realizarea  studiului de fezabilitate a Autostrăzii Nordului.

Simionca a anunțat că va depune în acest sens un amendament la proiectul de buget pe 2020, procedură posibilă chiar și în situația de asumare a răspunderii pe buget: ”Voi continua să apăr interesele bistriţenilor raportat la Guvernul Orban, aşa cum am făcut şi faţă de Guvernul PSD. Am făcut un amendament pe care o să-l propun la Legea bugetului de stat prin care am cerut alocarea sumei de 30 milioane lei pentru studiul de fezabilitate aferent Autostrăzii Nordului. Este un proiect pe care noi l-am discutat cu cei din PNL, pe care l-am negociat la susţinerea Guvernului. Construcţia Autostrăzii Nordului este necesară, şi-au asumat, au spus că vor susţine acest proiect, este momentul să facă ce au promis. Am votat  condiţionat Guvernul Orban şi una dintre condiţii a fost Autostrada Nordului”, a precizat Simionca.

Parlamentarul bistriţean spune că proiectul legii Autostrăzii Nordului pe care a inițiat-o ar fi  blocat la comisia de transporturi din Camera Deputaților, unde e președinte chiar un liberal: „nu au dat drumul la această lege” deşi deţin preşedinţia Comisiei de Transporturi de la Camera Deputaţilor. Legea se va face, va trece, în acelaşi timp avem nevoie de bani pentru că bistriţenii şi oamenii din nordul României au nevoie de rezultate concrete şi un rezultat concret ar fi alocarea acestei sume de 30 milioane lei pentru studiul de fezabilitate şi să găsim surse de finanţare guvernamentale sau din fonduri europene pentru construcţia acestui obiectiv. Autostrada Nordului are toate centurile ocolitoare a municipiilor reşedinţă de judeţ”, a  mai spus Simionca.

Amendamentele depuse vor fi luate în dezbatere luni, în procedură de urgență.

Share.

About Author

Lasă un comentariu