Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul Ionuț Simionca exuberant după ce obținut de la premierul Orban trecerea unui amendament referitor la medicii veterinari

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul Ionuț Simionca a reușit să treacă un amendament la buget referitor la plata medicilor veterinari, care era pe punctul să fie amânat cu un an.

Simionca a izbucnit pe pagina sa de facebook, după ce Ludovic Orban a anunțat în plen acceptarea amendamentului  cu plata veterinarilor ”Am reușit! Medicii veterinari vor primi 10.000 lei lunar începând din luna martie 2020!
Prim-ministrul Ludovic Orban tocmai a anunțat, la tribuna Parlamentului, că Guvernul a acceptat un amendament depus de mine ieri, prin care ceream să nu fie prorogat cu aproape un an a termenul de aplicare a Legii nr. 236/2019 (lege pe care am inițiat-o și care prevede intrarea în plată a veterinarilor din martie a.c.). a scris Simionca pe facebook imediat după ce Guvernul și-a asumat în Parlament legea bugetului.

Cu câteva ore înainte însă deputatul PMP scria cu frustrare despre posibilitatea amânării intrarii în vigoare a unei legi referitoare la organizarea activității sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor pe care o inițiase și despre care scria că: ” nu face altceva decât să perpetueze disfuncționalitățile din domeniu și să pedepsească o categorie profesională extrem de importantă, și anume cea a medicilor veterinari, în detrimentul siguranței alimentare a românilor.
El îl avertiza pe minisitrul Agriculturii, Adrian Oros cu care fusese coleg de comisie și alături de care votase paragraful și proiectului să nu se răzgândească:  Domnule ministru Adrian Oros, în calitate de parlamentar, ați dovedit profesionalism și consecvență, iar așteptările mele sunt să vă comportați la fel și în exercitarea mandatului de ministru. În privința Legii nr. 236/2019, nu vă cer altceva decât să aveți și în Guvern aceeași poziție pe care ați avut-o în Parlament.
Nemulțumirea mea provine din faptul că, pe fondul catastrofei produse în România de pesta porcină, prin prorogarea acestei legi ratăm ținta îmbunătățirii supravegherii epidemiologice a animalelor de către ANSVSA. Legea prevede uniformizarea contractelor încheiate de către ANSVSA cu medicii veterinari, reorganizarea competențelor teritoriale ale medicilor veterinari (astfel încât să se asigure un minim de 600 UVM pentru un contract, iar exploatațiile non-profesionale să se regăsească pe o rază de maximum 30 km), precum și acordarea unei sume lunare de 10.000 de lei fiecărui deținător de contract (pentru includerea unor cheltuieli ce nu erau până în prezent decontate, cum ar fi transportul probelor, ridicarea produselor și tipizatelor necesare, consilierea proprietarilor de animale, formare profesională, participare la ședințe de instruire etc).” îi scria Simionca înainte să afle că amendamentul i-a fost acceptat.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu