Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

”Raftul cu povești”- numele unei inițiative a societății civile care a fondat o bibliotecă în Arcalia

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O mână de voluntari de la Asociația România 100 și un preot inimos au dus la capăt proiectul de înființare a unei biblioteci rurale, în Arcalia, comuna Șieu Măgheruș.

Inițiativa intitulată ”Raftul cu povești” s-a concretizat într-o biblioteca rurală cu 3000 de volume, toate adunate de membrii asociației. Construcția rafturilor și amenajarea bibliotecii s-a făcut cu contribuții bănești ale voluntarilor, care au primit fiecare pentru contribuții mai mari de 250 de lei câte o plăcuță înscripționată pe raft.

Deputatul Cristina Iurișniți, care a participat duminică la inaugurarea bibliotecii a notat pe facebook: ”La 30 de ani de la Revoluție, societatea civilă se implică și reușește să aducă schimbarea! Felicitări România 100 , preotului Ovidiu Toma din Șieu Măgherus și directorului Bibliotecii județene George Coșbuc Bistrița- Năsăud pentru implicare!” a notat Cristina Iurișniți.

Parlamentarul USR mai scrie și că proiectul căruia i s-a alăturat este unul care merită replicat ”Rafturi mult așteptate cu cărți îi așteaptă pe copiii din Arcalia care datorită unor oameni cu suflet mare, cărora le pasă de ce se întâmplă în jurul lor, le pasă de viitorul copiilor noștri, au demarat, organizat și finalizat un proiect educațional care schimbă comunități, mentalități aducând acces la educație și cultură.
În calitate de profesor m-am alăturat acestui proiect care se încadrează perfect cu Programul național “România citește” pe care l-am votat în Camera Deputaților! Raftul cu povești” este un proiect care poate fi replicat în multe comunități”.

Share.

About Author

Lasă un comentariu