Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Secția Specială pe făraș în această seară la Guvern.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Executivul Ludovic Orban  are în această seară, de la ora 20,00 o ședință specială de Guvern. Pe ordinea de zi figurează inclusiv un memorandum pregătit de Ministerul Justiției privind desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) informează un comunicat de presă al Guvernului

Potrivit comunicatului Memorandumul transmis Guvernulului de Cătălin Predoiu, ministrul Justiției sunt reluate argumentele GRECO, organizație care a concluzionat că „recomandarea referitoare la abandonarea creării noii secții speciale pentru investigarea infracțiunilor din justiție nu a fost implementată de România, dar și de criticile aduse de comisia de la Veneția care a recomandat României „să reconsidere stabilirea unei structuri separate de parchet pentru investigarea infracțiunilor comise de judecători și procurori; recurgerea la procurori specializați, însoțită de garanții procesuale efective, ar putea apărea ca o soluție alternativă mai potrivită”.

 Și concluziile MCV apar în Memorandumul prezentat astăzi în Guvern iar concluzia documentului susține:  „Văzând recomandările cuprinse în documentele europene menționate, dispozițiile legale care reglementează funcționarea și organizarea SIIJ, precum și modul concret în care a funcționat Secția de la înființare până în prezent, propunem ca poziția Ministerului Justiției în raporturile cu autoritățile și instituțiile publice susținem fie: ….desființarea SIIJ ori, după caz, regândirea radicală a modului de funcționare și organizare a acesteia”, mai arată documentul prezentat vineri seara în Guvern.

Trei ordonanțe de urgență sunt pe agenda ședinței de vineri a Executivului: una se referă la reorganizarea Regiei Autonome „Administraţia Naţională a Drumurilor din România”, o alta prorogarea termenului pentru înființarea Inspectoratului de Stat pentru Control în Transportul Rutier , iar un al treilea proiect de ordonanță de urgență vizează completarea art. 201 din Legea educaţiei naţionale 1/2011, care face referire la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”.

Ședința de astăzi de Guvern  nu este însă ultima din acest an. O alta ședință de guvern este programată în 30 decembrie 2019.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu