Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Nouă camioane ale Crăciunului venite tocmai din Germania împart daruri la peste 10000 de copii din BN

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

”Camionul Crăciunului”, campania de caritate a celor de la Tășuleasa Social făcută de 18 ani în parteneriat cu germanii de la Die Johanniter a ajuns în această dimineață în Bistrița-Năsăud. La acțiunea de împărțire a adarurilor participa anul acesta și Principele Nicolae, nepotul Regelui Mihai  alături de soția sa  Alina.

Nouă camioane încărcate cu daruri făcute de copiii germani  ajung astăzi pe nouă rute  în Bistrița-Năsăud la aproape 10200 de copii. E cel mai mare număr de copii de pe rutele Camionului de Crăciun de anul acesta ale celor de la  Tășuleasa Social și  partenerilor lor săi. Un număr impresionant de forțe de ordine ale Jandarmeriei, ISU BN, coordonate de Instituția Prefectului asigură, alături de un număr impresionant de voluntari, logistica evenimentului.

La Tășuleasa Social, timp de 18 ani, Crăciunul vine cu „camioanele”. Când o acțiune are deja o vechime așa lungă, ea devine parte din viața noastră.
Anul acesta, cu cei 3267 de copii din județul Sălaj, pe care îi vom vizita, aproape toți copiii din zona rurală, județul Sălaj au primit un cadou de la noi de-alungul anilor.
Camionul de Crăciun întâlnește și Via Transilvanica, celălalt proiect important Tășuleasa Social, asta însemnând că toți copiii care locuiesc în Geoparc Platoul Mehedinti, adică 2540 și 2696 de copii din 9 comunități a județului Suceava, se vor bucura de asemenea de cadourile Camionului de Crăciun.
1060 de copii din județul Sibiu și 1700 de copii din județul Cluj vor primi din nou un cadou. 10.216 copii din județul Bistrița Năsăud, în 28 decembrie vor primi câte un cadou de la Moșu din Camionul de Crăciun, acțiune organizată în parteneriat cu asociația Johanniter-Unfall-Hilfe e.V.Johanniter-Weihnachtstrucker cel mai vechi partener al asociației noastre”
scriu cei de la Tășuleasa Social pe pagina de facebook.

Și pagina Instituția Prefectului  vorbește despre complexitatea acțiunii de astăzi: ”Camionul de Crăciun al Tășuleasa Social a pornit în această dimineață pe nouă rute din Bistrița-Năsăud pentru a duce la destinație cadourile pentru peste 10000 de copii.
Este a 18-a ediție a Camionului de Crăciun, iar la sărbătorirea majoratului acestei acțiuni, Alin Ușeriu și voluntarii asociației sunt ajutați de Principele Nicolae și soția sa Alina.
Mulțumim pentru sprijinul acordat acestei acțiuni forțelor de ordine (ISU, poliție, jandarmerie) care s-au mobilizat exemplar, pentru a însoți camioanele cu cadourile trimise de copiii din Germania pe fiecare rută stabilită, dar îndeosebi lui Alin Ușeriu pentru implicarea și devotamentul de care a dat dovadă de-a lungul anilor.
Prefectul județului, Stelian Dolha, este astăzi alături de sutele de voluntari pe traseu, sprijinindu-i în demersul lor.”

Principele Nicolae a postat pe pagina sa de facebook la primele ore ale dimineții un scurt mesaj cu o fotografie a camioanelor: ”Suntem pregătiți să împărțim cadouri de la “Camioanele de Crăciun” alături de Tasuleasa Social și Die Johanniter.”

Share.

About Author

Lasă un comentariu