Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cum a ratat Casa de Pensii Bistrița-Năsăud testul dat de Ministrul Muncii.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Casa de Pensii Bistrița-Năsăud a ratat testul dat de Ministrul Muncii Violeta Alexandru, care a dorit să știe cum răspund apelurilor telefonice Casele teritoriale de pensii atunci când pensionarii sau aparținătorii solicită simple  informații. Ministrul a sunat pe rând la toate cele 41 de case de pensii din țară într-una din zilele dintre sărbătorile de iarnă.

Surpriza a fost că din 41 de instituții județene la telefon au răspuns  abia reprezentanții a 12 dintre acestea. La Casa de Pensii Bistrița-Năsăud, pe numărul public nimeni nu a ridicat receptorul.

”Am vrut să am propria opinie, în completarea experiențelor pensionarilor care mi-au trimis mesaje pe această temă. Sunt probleme și cu modul în care se vorbește pensionarilor care ajung la Casele de Pensii. În 2 săptămâni, lucrurile se vor schimba”, a promis ministrul Violeta Alexandru.

Cazul Casei de pensii a județului Bistrița-Năsăud va fi discutat la pachet a căror angajați n-au catadicsit să răspundă, dar și individual: ”Am avut și surprize plăcute, inclusiv Case județene care preiau cereri și documente online. . Deci, se poate! Voi discuta fiecare caz la prima videoconferință cu reprezentanții Caselor, organizată la începutul anului” a mai spus ministrul.

Aceasta a adăugat și că a dorit să vadă cum e primul contact între instituțiile din coordonarea Ministerului Muncii și cetățeni, care se face de foarte multe ori, prin intermediul telefonului: ”Oamenii cer minime îndrumări. Au nevoie de confirmarea unor informații afișate pe paginile de internet. Dacă le-ar primi, o parte dintre problemele ridicate s-ar lămuri de la început. Sunt oameni în vârstă cei care sună, de regulă. Pentru ei, oferirea unor minime informații, prin telefon, contează mult, salvează un drum parcurs cu dificultate de acasă la instituție. Aceștia se deplasează greu, mai ales în sezonul rece”, a mai scris ministrul Muncii pe Facebook

 

Atunci când nu răspunde nimeni, Voi face o verificare dintr-un județ în altul să vedem care-i situatia. Ministerul Muncii si institutiile subordonate

Share.

About Author

Lasă un comentariu