Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Supracciza la carburanți eliminată după ce președintele a promulgat legea lui Robert Sighiartău. Aceeași soartă o are și supraimpozitarea contractelor part-time

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Președintele Klaus Iohannis a promulgat luni legea  care prevede eliminarea supraaccizei la carburanți și a supraimpozitării contractelor de muncă part-time, lege votată de deputați în 4 decembrie.

Inițiativa promovată  de deputatul de Bistrița-Năsăud Robert Sighiartău și contrasemnată de un grup de parlamentari liberali modifică Legea 227/2015 și ar trebui să ducă la scăderea prețului cu 0,38 de lei pentru fiecare litru dar și să permită firmelor să angajeze personal cu fracție de normă pentru care să plătească proporțional asigurările sociale și nu raportate la salariul minim pe economie.

”2020 începe cu vești bune” anunță pe pagina sa de facebook Robert Sighiartău.  Secretarul general al PNL i-a mulțumit președintelui Iohannis  că a promulgat legea, dar și liberalilor că au susținut-o: ” Îi mulțumesc și le mulțumesc colegilor din PNL pentru susținere Sunt câteva măsuri reparatorii pentru toți românii.” a notat Robert Sighiartău.

Legea – care elimină supraimpozitarea contractelor part-time și modifică anexa din Codul fiscal privind accizele și taxele speciale – va intra în vigoare la 1 ianuarie 2020. Președintele Klaus Iohannis a declarat încă după adoptare că va promulga legea , explicând că trebuie luatemăsuri  pentru a încuraja în ansamblu economia, chiar dacă pe termen scurt au “un oarecare impact bugetar negativ”.

Potrivit analiștilor financiari  prețul unui plin de benzină s-ar reduce, după intrarea în vigoare a măsurilor  cu 15-20 lei, în funcție de capacitatea rezervorului. 

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu