Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ioan Szabo a intrat în 2020 primar doar cu numele. Actele comunei Șanț sunt valabile doar cu semnatura viceprimarului

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Comuna Șanț a intrat în 2020 cu un primar doar cu numele: Ioan Szabo mai este doar pe hârtie primarul comunei, pentru că a pierdut dreptul de semnătură pe actele oficiale ca urmare a incompatibilității stabilite prin hotărâre definitivă de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Prefectul Stelian Dolha i-a comunicat încă înainte de Crăciun, printr-o adresă oficială că începând cu 11 decembrie 2019, data deciziei definitive, orice act oficial semnat de Ioan Szabo e lovit de nulitate absolută. Prefectul a anunțat într-o conferință de presă, ținută în ultima zi a anului 2019 că dreptul de semnătură îl are acum viceprimarul comunei Șanț, cel  care va semna actele oficiale cu specificația ”pentru primar”. Szabo rămâne însă pe statele de plată ale primăriei până când prefectul emite ordinul de eliberare din funcție, ordin care așteaptă încă un document al secretariatului primăriei comunei.

Stelian Dolha a mai explicat și că dat fiind termenul scurt rămas până la alegeri în comuna Șanț nu mai pot fi organizate alegeri anticipate, așa că viceprimarul comunei va deveni primar interimar.

Viitorul primar interimar e tot PSD

Cel care va prelua Primăria din Șanț e tot un membru PSD, Anton Moisil, așa că partidul lui Radu Moldovan a pierdut doar un om, nu și funcția de primar înaintea  alegerilor locale din acest an. Nu e încă foarte clar dacă Szabo mai poate candida în iunie 2020, în condițiile în care incompatibilitatea aduce cu sine, potrivit legii ANI și imposibilitatea de a candida 3 ani. Oricum Instituția Prefectului BN va cere clarificari Agenției Naționale de Integritate în această privință după ce în 2019 a mai aparut o lege care introduce un termen de prescripție. Oricum potrivit șefei departamentului juridic din prefectură, Carmen Toderașc, Biroul electoral Județean va fi cel care în cele din urmă va stabili validitatea unei eventuale candidaturi.

Foto: Viceprimarul Moisil alături de Ioan Szabo, cel cărui îi preia funcția

Credit foto: Mesagerul de BN

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu