Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Apel pentru semnarea petiției de interzicere a petardelor. Cine-i provoacă pe bistrițeni

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Revoltat de numărul extrem de mare de accidente cu petarde care au schilodit oameni, dar și animale, bistrițeanul Marius Bălan, un cunoscut activist civic și de mediu le-a cerut locuitorilor Bistriței să semneze petiția de interzicere a petardelor.

Îndemnul său, făcut printr-o scrisoare deschisă e motivat și de o tentativă parlamentară  de a lărgi permisivitatea în materie de achiziție a petardelor și constată că în timp ce în UE se introduc noi restricții, în România există tentația de a merge pe contrasens: ” Un lucru mi-a atras atentia, pe care l-am aflat recent de la televizor, cum că un deputat Radulescu (de la pesedeu), supranumit de presa mitraliera, a reusit sa se fofileze si sa trimita un amendament in comisia juridica pentru a facilita comercializarea si cumpararea de bombite, bombe si artificii de orice fel pe piata romaneasca. Acest politruc nu pricepe nici in ceasul al 12-lea gravitatea fenomenului. In timp ce in UE, tari care gandesc normal, se pregatesc in acest an sa interzica folosirea mijloacelor care produc grave urmari atat la noi cat si la ei, in fiecare an. La noi insa se intampla un fenomen asemanator cu recursul compensatoriu si in materie de petarde.”

Marius  Bălan trece în revistă și evenimentele de la recentul Revelion: ” La cumpana dintre ani au fost 555 apeluri la 112 privind rănirile de la petarde si incendii de anexe si case. Peste 80 de romani au fost spitalizați, au fost inregistrate 28 de incendii si câtiva copii au ramas fără degete sau cu ochii afectati. Asteptam o informare serioasa de la domnul Arafat, care ar trebui sa expună în Parlament lista lunga de suferinte cauzate de petarde.” spune activistul civic care cere locuitorilor județului și mai ales părinților să nu rămână impasibili în fața acestor situații: ” Rog pe toti cetatenii responsabili din jud. Bistrita-Nasaud, in special parinti, sa semneze petitia impotriva folosirii petardelor. Adrenalina poate fi produsa de organism si in alt mod, in nici un caz prin placerea producerii de explozii. A venit timpul sa spunem stop schilodirii copiilor, tinerilor dar si animale… Cerem in regim de urgenta înfiintarea pe bune a Politiei Animalelor”, mai spune Bălan.-

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu