Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Violența casnică a răbufnit în timpul Sărbătorilor. Polițiștii dar și instanțele au stabilit ordine de protecție pe bandă rulantă

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Agresiunea în familie a răbufnit în timpul sărbătorilor de iarnă, perioadă  în care s-a înregistrat în Bistrița-Năsăud un număr foarte mare de plângeri din partea victimelor.  Polițiștii s-au văzut nevoiți să emită  mai multe ordine provizorii de protecție pentru a îndepărta agresorii din mediul familial, iar în camerele de consiliu a instanțelor din județ  judecătorii au decis evacuări și ordine de protecție pe durata a 2 sau chiar 3 luni.

Ultima situație de violență casnică ce a reclamat  măsuri provizorii de protecție s-a înregistrat în Bistrița, duminică, 5 ianuarie 2020. Polițiștii au fost solicitați să intervină după ora 1 noaptea într-o locuință din Bistrița, după ce capul familiei, un bărbat de 41 de ani și-a agresat atât soția cât și fiica de 18 ani, pe care le-a amenințat cu moartea. Polițiștii au găsit când au ajuns la locul reclamației o ușă distrusă de individ și pe cele două femei, mamă și fată agresate chiar  de cel care ar fi trebuit să le protejeze.

Polițiștii l-au îndepărtat din locuință, au emis un ordin de protecție provizoriu și i-au întocmit acestuia dosar penal  pentru săvârșirea infracțiunilor de violență în familie, distrugere și amenințare.

Cu o zi înainte, de data aceasta la Salva, un scenariu asemănător:  o femeie de 51 ani,  a fost agresată de către soțul său, un bărbat de 50 ani, în timp ce se afla la domiciliul comun. Și agresorul de la Salva s-a trezit cu ordin de protecție și dosar penal după ce polițiștii s-au lămurit că plângerea era întemeiată

Și tot duminică, la Fiad o altă femeie a suportat pe propria piele agresiunea concubinului  chiar în locuința, din localitatea Fiad. Pentru individ polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au emis un ordin de protecție provizoriu și continuă cercetările în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie, informează IPJ Bistrița-Năsăud.

Ordine de protecție în instanțe valabile 2 și 3 luni

Instanțele din Bistrița-Năsăud au judecat inclusiv înaintea intrării în noul an cereri de ordine de protecție. Judecătoria Bistrița a emis două ordine de protecție chiar în 30 decembrie 2019. Un bărbat din Tiha Bârgăului a fost evacuat din locuința pe care o ămpărțea cu soția și fiica lui pentru 2 luni, după ce le-a agresat pe acestea în plus în acest interval de 2 luni individul nu se poate apropia la mai mult de 100 de metri de victimele sale. Un alt caz pentru care judecătorii au stabilit ordin de protecție pentru 2 luni  și evacuare din locuință  a fost împotriva unui bărbat din Bistrița. Și la Beclean au fost două cazuri în perioada sărbătorilor pentru care judecăîtorii au fixat 3 luni perioadă de acțiune a ordinului de protecție, într-unul din cazuri atrăgând atenția că nerespectarea ordinului îi poate aduce agresorului o pedeapsă de 1 an de închisoare.

Share.

About Author

Lasă un comentariu