Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Discurs de culoare al unui șef din Jandarmeria națională ținut la Bistrița: a vorbit de certurile de la Centru, dar și de scolile militare care nu mai sunt ce-au fost odată

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un șef de la Jandarmeria Națională, colonelul Liviu Uzlau, trimis la Bistrița la bilanțul pe 2019 al Inspectoratului Județean  a lăsat protocolul deoparte și i s-a adresat inspectorului șef Florin Furnea, în fața unei săli arhipline, cu jandarmi îmbrăcați regulamentar pentru o ședință publică, folosind familiar, prenumele acestuia.

Uzlau care e șeful structurii de Ordine Publică din Jandarmeria Romana și  pare a fi în cărți pentru conducerea națională, cel puțin conform ziarului Național,  a luat cuvântul și după ce a salutat prefectul și președintele consiliului județean, șefului Jandarmeriei Județene i-a aruncat un familiar :” Florine” .

Și n-a fost singurul element de culoare din discursul șefului de la Centru : Uzlau a mărturisit că nu va ține discursul pregătit, pentru că ar plictisi sala, și a facut comentarii în doi peri  despre certuri în structura de conducere națională, vorbind de orgolii și aerul rarefiat din București ”care-i îmbată pe unii”. În plus a spus și că școlile militare nu mai sunt ce-au fost odată, așa că ofițerilor operativi, cu experiență le revine sarcina de a-i pregăti pe cei tineri:

Sunt pentru prima oara in judetul Bistrița-Năsăud si nu pot decât sa ma blamez pentru asta: e un judet cu peisaje extraordinare si cu drumuri intradevar foarte bune…Nu vreau să vorbesc despre cifre. In spatele cifrelor sunteti dvs, cei care ati muncit pentru aceste cifre si care ati facut sa fie ceva pozitiv. ..avem majoritatea celor de aici o vârstă, ne asteaptă și pe noi o pensie linistita la un moment dat. Însă până atunci  trebuie sa ne ocupăm de cei tineri. Sa-i invatati. Pentru că acum in scolile noastre militare nu se mai face armata  care se făcea odată. Trebuie sa-i invatam. si sansa de a-i pregati pe cei tineri vă revine dvs: operativilor…

Am spus-o și la Alba (nn unde a participat la un alt bilanț): sunt incantat ca  la nivel teritorial lucrurile funcționează. Problemele sunt sus la noi, Nu stiu din ce motive, orgolii, aerul e mai rarefiat , si-i imbata pe unii. Dar la nivel judetean lucrurile functionează în acea cooperare … Nu stau sa va plictisesc , aveam un speach de trei pagini cu strategii, nu stau să va plictisesc, pentru că știu ca asta se va intampla…Vă spun și nu va neglijati pe dvs, în primul rând că si munca asta: în primul rând trebuie sa trăim ca să muncim, nu invers si ultimul cuvânt pe care vreau să vi-l spun e mulțumesc”  a fost discursul de culoare susținut de colonelul Liviu Uzlău la ceremonia de prezentare a Bilanțului pe 2019 a Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Balan Marius-ecologist PV în

    Nici AGHIASMA MARE nu mai e ce -a fost odata . La Cluj s-au sfintit peturile cu dop si cu apa din Kaufland infoliate ca la gerul bobotezei. Doar prin rugaciunea prea-inaltului s-a sfintit apa ca din senin. Penibil, penibil la tot ce inseamna institutii romanesti. Cum sa mai ai incredere in ceva ?

Lasă un comentariu