Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Jandarmeria BN la bilanțul pe 2019: are cu 20% mai puțini ofițeri decât ar trebui, iar parcul auto deficitar

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jandarmeria Bistrița-Năsăud are deficit mare la nivelul ofițerilor, după valul de pensionări de anul trecut și nu stă deloc pe roze cu parcul auto.

Potrivit raportului pe 2019 al Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud, prezentat de inspectorul șef Florin Furnea, deficitul de ofițeri la nivelul instituției e de 20%, iar funcțiile libere sunt chiar la nivelul de comandă: ” O mare problemă o avem în privința incadrării cu ofițeri. Avem 20 % deficit . Si toate functiile vacante sunt la nivel de comandă:  comandant de grupă, comandant de subunitate, de unitate. Si cred ca ar trebui găsite soluții în perioada urmatoare. Pentru a putea fi ocupate aceste functii si in viitor sa putem ocupa si functiile la nivel de comandament de unitate. Stiu ca se fac demersuri si ca sper ca până la sfarsitul acestui an se vor rezolva si problemele ACESTEA.” și-a exprimat speranța șeful jandarmeriei din Bistrița-Năsăud.

Inspectoratul, în care media de vârstă e puțin trecută de 39 de ani nu are probleme, în schimb, cu subofițerii:

”În ceea ce priveste subofiterii nu intâmpinam dificultăți și avem foarte mulți tineri care vor să urmeze scolile de subofițeri: in medie avem 26-28 de tineri care au finalizat cursurile scolilor de subofiteri si prin pensionare am reusit foarte bine sa ne ocupam posturile ramase vacante. Si aici daca vor fi doritori sa iasa in rezervă și anul acesta nu va fi foarte mare problemă, pentru ca avem tineri care sa ocupe aceste posturi, cu o condiție însă: sa-i lase comandantii de unde sunt angajați sa vină in județul nostru. Trebuie sa-i multumim si dl Florea(nn. inspectorul șef ISU) ca am reusit sa aducem și un pompier la jandarmi, dar nu de la noi, l-am adus din alt județ si am avut noroc ca nu a avut post liber si l-am  luat noi” a mai spus colonelul Furnea care a trecut în revistă numărul pensionaților : 19 numai în 2019.

În 2019 Inspectoratul Județean de Jandarmi BN a reușit să înființeze două posturi de jandarmerie montană, cel de la Colibița și cel de la Rodna deschise în toamna anului trecut, structuri care i-au mai adus  10 posturi noi în organigramă.

Probleme cu uzura parcului si lipsa dotarilor

Inspectoratul are probleme nu doar cu lipsa ofițerilor, dar și cu tehnica din dotare, care ar fi undeva la 60% din necesar conform normativelor, a mai spus la bilanț colonelul Florin Furnea. Iar echipamentele existente, mai ales  cele auto se confruntă cu un mare grad de uzură: ”În prezent, gradul de dotare cu mijloace de transport auto al inspectoratului nostru se ridică la un procent de aproximativ 60 % din necesarul conform normelor. Din analiza gradului de uzura al parcului auto a reiesit ca 43 % din parcul auto utilizat are o vechime in exploatare de peste 10 ani, iar 34 dintre acestea prezinte rulaje foarte mari, necesitand cheltuieli importante pentru mentenanța parcului auto,  și cheltuieli mari pentru reparații ” a mai spus Furnea, care a ținut să precizeze că în 2019 inspectoratul de Jandarmi a primit 8 autoturisme noi, dintre care doua mașini 4 x 4.

Bilanțul Jandarmeriei Bistrița-Năsăud a avut loc marți într-una din sălile Cinema Dacia, la o ceremonie la care au fost prezți și au ținut discursuri prefectul Stelian Dolha, președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan și seful Direcției Ordine si Siguranță Publica din Inspectoratul Național de Jandarmi, Liviu Uzlău

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu