Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Acuzații după criza apei de la Sîngeorz-Bai: Radu Moldovan s-a putut duce în Polonia, cu fratele director cu tot, nu si la sângeorzenii lasati fara apa de compania din subordine

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Consilierul județean PNL Florin Moldovan îl acuză pe președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, de dezinteres major față de problemele unei comunități întregi, probleme create chiar de compania de apă și canal, controlată de instituția pe care acesta o conduce.

Liberalul îi reproșează șefului CJ nu doar că s-a sinchisit că oamenii din Sîngeorz Băi au rămas fără apă zile întregi, atât de Crăciun cât și în prag de revelion Revelion, dar și că modul în care și-a fixat rudele și interpușii în companie, în locul unor experți, riscă să pună pe butuci o firmă strategică pentru județ.

Florin Moldovan scrie într-un comunicat de presă că i se pare ilustrativ pentru modul în care-și tratează președintele CJ concetățenii, faptul că a fost în stare să facă un drum de 1400 de km până în Polonia pentru a însoți echipa de handbal, de care s-a branduit, dar nu și unul de 50 de kilometri până  la Sângeorz-Băi, acolo unde oamenii au suferit de lipsa apei potabile înaintea și în timpul sărbătorilor de iarnă.

Ba mai mult l-a însoțit în Polonia inclusiv directorul general adjunct al Aquabis-usului, fratele lui Radu Moldovan, Macarie Moldovan, numit recent în funcție, care nici el nu a ajuns prin orașul sinistrat: ”Aproape că m-a impresionat gestul președintelui Emil-Radu Moldovan de a face o deplasare de peste 1400 km (dus-întors) în Lublin (Polonia) pentru meciul pe care echipa noastră l-a avut acolo, însoțit fiind de fratele Macarie. Gestul ar fi lăudabil pentru domnia sa dacă ar fi dovedit aceeaşi grijă şi pentru ‘echipa’ de cetăţeni ai oraşului Sângeorz Băi – ‘echipă’ care timp de două săptămâni a rămas fără apă la robinet, fix în perioada Sfintelor Sărbători, din cauza unei defecțiuni la rețeaua locală. Doar că pentru aceştia, nici Emil-Radu Moldovan și nici fratele Macarie nu s-au obosit prea tare – deşi Sângeorz Băi-ul este la doar 50 km de Bistriţa” ,  scrie consilierul județean de la PNL.

Consilierul liberal spune că prin orașul Sîngeorz Băi șeful consiliului Județean Bistrița-Năsăud a ajuns doar când l-a împins interesul electoral: ” Și spun acest lucru pentru că am văzut interesul pe care dl.Moldovan îl arată sângeorzenilor doar înainte de campaniile electorale, atunci când, însoțit de trepădușii de partid, încearcă din răsputeri să puncteze la capitolul imagine. Iar aici o să fac trimitere doar la două episoade: primul fiind cel din vinerea dinaintea alegerilor europarlamentare, când într-o încercare de-a arăta forță, l-a târât după dânsul pe Ministrul Dezvoltării – Daniel Suciu și pe cel al Apelor și Padurilor – Ioan Deneș într-o pseudo întâlnire populară, unde a încercat să transforme semnarea unui contract pe bani europeni – într-un circ ieftin. Așa i-a și ieșit. Duminică PNL-ul câștiga la Sângeorz cu 55,69%
A doua încercare a facut-o joia dinaintea turului I de la prezidențiale, când sub pretextul împărțirii unor echipamente de sport elevilor din Sângeorz, a mai încercat odată sa puncteze electoral. GHINION! PNL-ul a luat în acea duminică 63,51%.
(La turul II nu s-a mai băgat, l-a trimis doar pe Suciu…deznodământul îl cunoaștem deja).

Florin Moldovan: așa, cu frate și oameni de partid în loc de experți, duceți Aquabis-ul în sapă de lemn

Liberalul îi reaminteste  lui Radu Moldovan și care îi este fișa postului și îl sancționează verbal pentru amestecul intereselor personale și de partid în treburile unei companii strategice pentru județ, cu consecințe ușor de prevăzut: ”Așadar domnule Preşedinte, o comunitate nu se vizitează doar atunci când ies bine pozele ci și atunci când este în dificultate –  iar dvs, ca reprezentant al unei instituții în subordinea căreia se află AQUABIS-ul, sunteți dator să susțineți în mod real soluționarea problemei, chiar dacă acestea vi se datorează indirect. De altfel, între momentele în care supușii dvs vă aduc osanale nu uitați că:
Instituția Consiliului Judeţean pe care dvs o reprezentaţi, este ACŢIONARUL MAJORITAR al SC AQUABIS SA cu 95.53% din acțiuni.
Fratele dvs. Macarie Moldovan – este DIRECTORUL GENERAL ADJUNCT al AQUABIS SA
Roland Vening (fostul primar al Sângeorzului) și-a găsit adăpost tot la regia deapă fiind angajat al AQUABIS SA
– lista poate continua….

În zadar v-am spus că încet-încet o să aduceţi această societate strategică pentru judeţul nostru la sapă de lemn. Degeaba v-am semnalat că AQUABIS-ul are nevoie de EXPERŢI si nu de Pile-Cunoștințe și Relații (fiindcă vorbim de o societate preponderent tehnică, unde şi un singur om poate să facă diferenţa)…
Se pare că dumneavoastră atât întelegeți… Păcat” încheie consilierul liberal Florin Moldovan. 

O treime din locuitorii orașului Sîngeorz Băi au rămas fără apă 6 zile înaintea Crăciunului din cauza unei avarii, iar problema s-a rezolvat parțial în dimineața zilei de Crăciun, abia după ce în zonă a ajuns prefectul Stelian Dolha. Povestea s-a repetat și înaintea Revelionului, când din nou la fața locului a fost prezent timp de mai multe ore prefectul și inspectorul șef ISU  și directorul general Aquabis, Ioan Șandru. Atunci apa a revenit la robinete cu două ore înainte de intrarea în Noul An. De altfel prefectul și-a arătat nemulțumirea față de modul în care s-a implicat în rezolvarae crizei conducerea Aquabis-ului, dar și acționarul majoritar ,  Consiliul Județean.

Share.

About Author

2 comentarii

  1. Asa este, doua saptamani fara apa ! Singurele persoane care s-au implicat efectiv au fost domnul Sandru ,primarul localitatii si prefectul Dolha ! In rest,nimeni !Dar sa stai fix de sarbatori fara apa si celor care ne iau banii sa nu le pese e cam mult , nu credeti ?? Ne asteptam ca actionarii Aquabis sa intervina ,sa rezolve problema !Nici vorba ! Nu /i intereseaza decat banii nostri , tot mai multi ! Dar de investit nu au investit nimic, asa incat la Sangeorz problema se repeta destul de des .Intrebarea e ce s-a facut cu banii nostri -Eu cred ca DNA ar cam trebui sa verifice ce s -a intamplat cu banii nostri , platiti luna de luna si de ce nu s-a investit nimic pentru intretinerea retelei de apa la Sangeorz ???

  2. Cu inca o tură preşedinte CJ a lui Radu Moldovan, judetul Bistriţa-Năsăud risca sa ajunga o afacere de familie. Nu-i nici o mirare ca fratele lui Radu Moldovan a fost numit director general adjunct la Aquabis, o institutie din subordinea Consiliului Judetean . Nepotismul e în floare în toate instituţiile publice. Nu exista instituţie a statului care să nu fie caracterizată la toate nivelurile de un nepotism deşănţat. După logica simplă a lui Răducu , dacă el poate ajunge presedinte al consiliului judetean, atunci de ce frate-su, un fost manevrant de vagoane, nu poate să ajungă director general adjunct la Aquabis. Numai că in cazul de la Aquabis infiintarea postului de director general adjunct s-a făcut special pentru o anumită persoana, ceea ce este o dovadă clară de nepotism. Si chiar dacă ocuparea postului s-a făcut printr-un simulacru de concurs la care s-a prezentat doar o singură persoană, dându-se o aparentă notă de legalitate, totusi a fost incălcată in mod flagrant legea bunului simt.

Lasă un comentariu