Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ce a invocat conducerea Școlii Enea Grapini pentru a-i refuza accesul profesorului bătăuș. Ce s-a schimbat

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Profesorul de sport Vasile Maternik, cel care a încercat să forțeze luni intrarea în școala Enea Grapini pentru a-și lua în primire catedra la care este încă titular, nu poate profesa în lipsa unui certificat medical acordat de o comisie medicală extinsă care să-l declare apt medical pentru învățământ.

Față de anul trecut când cautau soluții legale ca să-i interzică accesul la clasă profesorului condamnat penal  pentru lovirea unui elev, care este și inculpat într-un alt proces cu același obiect, autoritățile școlare susțin că  acum au de partea lor o modificare legislativă nouă.

Inspectorul Școlar general Camelia Tabără a explicat pentru Bistrița Express că un simplu certificat ”apt medical” acordat de medicul de medicină a muncii nu mai este suficient și că, potrivit unei modificări legislative  intrată în vigoare la începutul acestui an, consiliul de administrație al școlii poate condiționa accesul la catedră a unui profesor cu probleme de comportament de obținerea unui  certificat acordat de o comisie medicală care să includă mai mulți medici. ”În acest caz consiliul de administrație al Scolii Enea Grapini a cerut certificatul, domnul profesor nu l-a avut, deci nu poate intra în școală. Am vorbit și la telefon cu domnul profesor, i-am explicat de ce nu poate intra în școală” a explicat șefa inspectoratului Școlar. Potrivit acesteia modificarea legislativă respectivă a intrat în vigoare în 2 ianuarie, dată la care a apărut în Monitorul Oficial.

Share.

About Author

Lasă un comentariu