Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Primarul Crețu îi da peste nas viceprimarului cu subvenționarea salubrizării: ”un anunț nefericit”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Primarul Ovidiu Crețu nu agreează revenirea la subvenționarea taxei de salubrizare în municipiu anunțată de viceprimarul Cristian Niculae printr-o conferință de presă la începutul anului și spune că o eventuală subvenție ar trebui aplicată eventual celor defavorizați.

Întrebat de un jurnalist ce părere are de declarațiile viceprimarului, Crețu a calificat ieșirea lui Niculae drept un anunț nefericit, însă admite că, dacă majoritatea Consiliului Local va adopta hotărârea de subvenționare la votarea bugetului, la propunerea viceprimarului PSD el, ca primar nu va avea încotro și o va aplica.

Stiu de anunțul nefericit făcut de dl viceprimar. Eu consider că gunoaiele sunt o problemă esențială, poate cea mai mare problemă a vremurilor pe care le trăim acum. Și la Bistrița, și la Cluj și la Viena și în alte părți. Subvenționarea acestei acțiuni de colectare, nu face altceva decât să încurajeze producerea gunoaielor. Mai ales după o situație în care nu avem un buget bun. Dacă în 2017 și înainte aveam bugete bune și ne permiteam, acum spun că a fost greșit atunci când am propus să se subvenționeze pe perioada respectiva tariful pe salubritate”. a raspuns Ovidiu Crețu.

Primarul crede că salubritatea nu ar trebui subvenționată și spune chiar că a făcut o greșeală în anii anterior când a acceptat subvenționarea: ”Prin subvenții putem încuraja alte lucruri: cultura, putem încuraja folosirea mijloacelor de transport în comun în dauna autoturismelor personale, sau altele. Dar subvenționând colectarea deșeurilor, practic încurajăm oamenii să producă deșeuri. Ori nu acesta e interesul nostru. Interesul nostru este să colecteze cât mai puține deșeuri și să le colecteze corespunzător. Și acest lucru este posibil dacă o simte și la buzunar.. nu cred că trebuie subvenționată salubritatea”.

El a admis că dacă se va decide altceva în consiliu se va supune și dacă asa se va vota, va fi nevoit să accepte și modificarea deciziilor de impunere. Primarul a admis, la insistența unei jurnaliste că a omis să informeze populația că se va renunța la subvenție din 2020 si tarifele vor creste substanțial: ”Nu am anunțat ca am renunțat la subvenționarea, pentru că în decembrie am avut atâtea decizii de luat încât nu am avut cum să o scoate, Până la urmă decizia de a scoate subvenționarea a fost a mea, v-o spun deschis, îmi pare rau ca nu am anuntat-o , asta e situația”

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Balan Marius-ecologist PV în

    Niculae draga ! vezi ce patesti daca te grabesti ca fata mare la maritat ? Tatucu saf nu da fotoliul cu una cu doua si risti si sa puna o vorba la partid sa nu te mai gasim pe buletin la locale.

Lasă un comentariu