Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Judecătorii Tribunalului Bistrița-Năsăud și-au suspendat activitatea în semn de protest față de iminența abrogării pensiilor speciale

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Judecătorii Tribunalului Bistrița-Năsăud și-au suspendat activitatea începând de joi, 23 ianuarie în semn de protest față de proiectul de abrogare a pensiilor speciale, care urmează să fie dezbătut săptămâna viitoare într-o sesiune extraordinară a Parlamentului.

Într-un comunicat de presă postat miercuri pe portalul Tribunalului Bistrița, suspendarea activității Tribunalului este considerată o reacție la ”iminenta abrogare a dispozițiilor legale care consacră pensia de serviciu” proiect aflat pe ordinea de zi a deputaților în 28 martieDecizia de suspendare a activității Tribunalului Bistrița-Năsăud a fost adoptată ca formă de protest de către Adunarea Generală  a Judecătorilor Tribunalului Bistrița-Năsăud, întrunită în 22 ianuarie.

În perioada de suspendare a activității Tribunalului Bistrița-Năsăud care ar putea dura teoretic până în 29 ianuarie, data la care este convocată o nouă întrunire a Adunării Generale  activitatea Tribunalului BN se va reduce la înregistrarea și repartizarea tuturor dosarelor, însă judecarea doar a cauzelor urgente. Conform comunicatului secția civilă a Tribunalului va judeca doar ordinele de protecție, suspendarea executărilor silite, plasament, plasament de urgență, ordonanțele președențiale și hotărârile de adopție. Secția Penală va judeca doar cauzele cu măsuri preventive, cauzele cu persoane aflate în curs de executare a pedepsei sau private de libertate , în timp ce Secția de Contencios  va judeca suspendarea executării actelor administrative, ordonanțele președențiale.

Judecătorii Tribunalului Bistrița-Năsăud își declară la finalul comunicatului solidaritatea cu protestul personalului auxiliar de specialitate, respectiv a grefierilor care și ei reclamă suspendarea pensiilor de  serviciu, anunțată în Parlament.

Pe de altă parte pe lângă PNL care a anunțat prin vocea lui Ludovic Orban că proiectul dezbătut în sesiunea de urgență este cel al liberalilor și PSD susține, potrivit președintelui Marcel Ciolacu renunțarea la pensiile speciale.

Share.

About Author

Un comentariu

Lasă un comentariu