Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Hairstyliști cu salarii uriașe pe statul de plată al Ministerului Culturii în 2018. Sindicatele fac scandal

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sindicatul Culturalia al angajaților din Ministerul Culturii  cere intervenția premierului Ludovic Orban pentru a obține transparentizarea modului în care fosta conducere  a ministerului a detașat de la societăți comerciale angajați plătiți cu salarii grase.

Într-un comunicat de presă transmis către Bistrița Express de Blocul Național Sindical se vorbește despre neregulile foarte mari legate de detașarea unor persoane fără pregătire la instituțiile ministerului de la societăți comerciale, situație relevată de controlul financiar făcut de Curtea de Conturi la execuția bugetului din 2018.

Auditul financiar asupra contului anual de execuție a bugetului de stat pentru anul 2018 a scos la iveală faptul că 14 persoane, printre care chiar hair styliști, au fost detașate în Ministerul Culturii, de la societăți comerciale, cu încălcarea legii. Aceste persoane au primit salarii de aproape trei ori mai mari, față de cât prevede grila de salarizare din Ministerul Culturii, raportată la Legea 153/2017, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.” se precizează într-un comunicat de presă transmis de BNS în numele sindicatului afiliat, Culturalia.

Salarii pentru externii detașați din privat de 13000 de lei

Sindicatul Culturalia, care reprezintă interesele angajaților din cadrul Ministerului Culturii și pe cele ale direcțiilor județene pentru cultură precizează că este vorba de o serie de nereguli grave care s-au petrecut în cadrul Ministerului Culturii, nereguli semnalate de un raport oficial al Curții de Conturi a României.: Persoanele detașate din societăți comerciale au ocupat funcții de consilieri în cadrul Ministerului Culturii, pe salarii cuprinse între 6.600 și 13.500 de lei/ brut pe lună. Asta în condițiile în care remunerația maximă prevăzută de grilele de salarizare era de aproximativ 5.000 de lei brut/lună.

Sindicatul Culturalia și BNS îi cer premierului Ludovic Orban să se implice și să trimite Corpul de Control al Secretariatului General al Guvernului la Minister, în condițiile în care spun că ministrul nou nu se arată nici el transparent cu informațiile: ”Sunt nereguli foarte mari descoperite chiar de Curtea de Conturi, în urma controlului realizat în 2019. Din păcate, ministerul le-a ascuns sub preș, așa că noi le facem publice. Am înțeles de abia acum de ce Ministerul Culturii nu a avut bani să plătescă drepturile salariale cuvenite. Banii au mers la persoane din mediul privat, detașate pe salarii uriașe. Este o bătaie de joc, pe banii noștrii”

Share.

About Author

Lasă un comentariu