Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ambasadorul Belarusului, o nouă vizită în Bistrița-Năsăud în căutare de parteneriate economice. Prefectul Stelian Dolha e cel care l-a primit

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Aflat într-un tur prin mai multe județe din nordul țării, Ambasadorul Belarusului, Andrei Grinkevich, o mai veche cunoștință a autorităților bistrițene, a fost primit vineri la Bistrița de prefectul Stelian Dolha.

Ambasadorul a insistat în cadrul discuțiilor de la Instituția prefectului pe importanța schimburilor economice  între cele două țări, în condițiile în care Belarusul ar fi al 7-lea partener economic al României, potrivit statisticilor UE.  Potrivit unui comunicat al Instituției Prefectului , ambasadorul a vorbit despre posibilitatea unor parteneriate cu industria constructoare de mașini și utilaje agricole (tractoare, camioane de mare tonaj) din Belarus. precum și cea de servicii IT. Unul dintre exemplele de parteneriate invocate de ambasadorul belarus a fost cazul fabricii de tractoare românești de la Reghin care fabrică tractoare sub licență belarus.

Prefectul de Bistrița-Năsăud și ambasadorul din Belarus au stabilit  ca va urma un schimb de informații în vederea stabilirii unor colaborări punctuale româno-belaruse în județ.
Ambasadorul Belarusului, Andrei Grinkevich a mai fost primit în județ, în martie 2018, când a vut întâlniri cu o delegație mai largă de oficialități.

Share.

About Author

Lasă un comentariu