Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ministrul Costache, angajamente pentru buget separat pentru programul Național de Autism. Ce i-a mai promis Anei Dragu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

După ce s-a întâlnit cu ministrul sănătății Victor Costache, Ana Dragu , președinta Centrului de Resurse pentru Autism ”Micul Prinț” a scris pe facebook ce angajament și-a luat șeful de la Sănătate.

Potrivit acesteia Ministerul Sănătății ar urma să facă  demersurile legale necesare pentru modificare legii Sănătății, în așa fel încât să se introducă conceptul de servicii integrate, înființarea unui program național de autism cu buget separat chiar de bugetul sănătăți. În plus Ana Draga spune că profesiile de psiholog, kinetoterapeut, psihopedagog sau logoped ar putea fi recunoscute oficial drept prestatoare de servicii conexe sănătății, cu posibilitatea contractării serviciilor din bugetul CNAS dar și de ONG-uri.

După întâlnirea cu ministrul Costache, Ana Dragu a scris că aceste reglementări ar putea întra în vigoare chiar din 1 aprilie 2020, dar numai dacă între timp se modifică Legea sănătății,  si a postat hastagul #speranțamoareultima.

Învitația de a se întâlni cu ministrul Costache a fost făcută de acesta telefonic, după ce Ana Dragu a reacționat la declarațiile acestuia vis-a vis de copiii care s-ar fi îmbolnăvit de autism și pe fondul plecării părinților în străinătate. Ulterior ministrul și-a cerut scuze pentru gafă și i-a telefonat personal președintei de la ”Micul Prinț”.

Reamintim că o situație oarecum asemănătoare s-a produs și anul trecut cu Viorica Dăncilă, care în calitate de premier a avut o ieșire si mai neinspirată la adresa persoanelor cu autism. Si ea si-a cerut scuze, după care a urmat un protocol de servicii publice integrate semnat de Ministerul Sănătății, Ministerul Educației Naționale , Minsiterul Finanțelor și CJAS pentru implementarea unui program de servicii integrate, semnat anul trecut în aprilie, proiect care a rămas se pare, în același stadiu: al bunelor intenții.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu