Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

UPDATE: Pirotehnistii ISU au reușit să deblocheze zaporul de gheață de la Rebra, care a provocat deja inundații

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

UPDATE: Pirotehniștii au reușit cu ajutorul a două explozii controlate, realizate în jurul orelor amiezii să creeze canale de scurgere a apei acumulate în zona zaporului, informează ISU BN. Chiar și apa care a inundat o curte din vecinătate s-a retras, precizează purtătorul de cuvânt ISU, Marius Rus. Monitorizare în zonă va continua cu ajutorul SGA și al Comitetului Local pentru Situații de Urgență Rebra.

Zăporul de gheață format pe cursul râului Rebra, asupra căruia ISU a intervenit cu mai multe utilaje în această dimineață are nevoie de intervenția pirotehniștilor, este concuzia specaliștilor trimiși în zonă de Inspectoratul pentru Situații de Urgență BN.

Aceștia monitorizează situația de acolo de mai multă vreme de când zaporul  s-a format, însă au hotărât că e cazul să se intervină după ce precipitațiile din această noapte au dus la inundarea terenurilor agricole  din apropierea râului, pe suprafața unui hectar (foto). Ei au anunțat că formațiunile de gheață se întind pe o distanță de cca 1 km, însă nu sunt compacte.

Inițial cei de la ISU au intervenit cu un utilaj greu pentru crearea unor canale de scurgere a apei, și au luat decizia să intervină pirotehnic doar daca situația o va impune. O oră mai târziu ISU a anunțat că pirotehniștii se pregătesc pentru o intervenție controlată.

Foto: ISU BN

Share.

About Author

Lasă un comentariu