Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ce soluție ar fi fost de preferat în loc de asumarea răspunderii. Cu ce idee a venit un deputat bistrițean într-un talk shaw

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul PMP Ionuț Simionca a stârnit dezbateri într-un talk shaw la B1 Tv, luni seara după ce, contestând ideea asumării răspunderii pentru alegerea primarilor în două tururi de către Guvern, a spus că exista o altă soluție pentru ca la locale să nu votăm într-un singur tur.

Ideea susținută de Simionca a fost că  o ordonanță de urgență pentru două tururi de scrutin în alegerea primarilor și fixarea imediată de către Guvern a datei alegerilor locale, ar fi fost mult  mai indicată pentru succesul ațiunii. Potrivit acestuia ,într-un asemenea scenariu România nu risca intrarea într-o criză cu final greu de prevăzut iar obiectivul alegerilor primarilor în două tururi ar fi putut fi atins cu mai mare probabilitate. Deputatul USR, Cristian Seigler i-a împărtășit punctul de vedere, opinând și el că putea fi o soluție mai fezabilă decât cea cu asumarea răspunderii care implică riscuri majore.

Deputatul PMP crede că trecerea moțiunii ar însemna intrarea într-o criză politică lungă, cu efecte greu de anticipat: ” vă dați seama ce ar putea urma: .guvernul Orban sa cada, sa nu fie nici anticipate, nici alegeri in două tururi, noul guvern sa nu poată dea ordonate ..ar fi . o criza politica al cărui final nimeni nu-l poate prevedea” a mai spus Simionca.

Share.

About Author

Lasă un comentariu