Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Vântul își face de cap în județ: calea ferată blocată de copaci doborâți, pene de curent în mai multe localități

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vântul puternic și viscolul din această după amiază, prelungit până noaptea  a creat probleme serioase în județ: sute de gospodării au rămas fără curent după ce zeci de posturile de transformare au fost afectate de rafale.

În această seară au fost afectați și călătorii cu trenul pe tronsonul Vatra Dornei- Ilva Mică, care au trebuit transbordați între cele două stații cu autobuzele, după ce copacii doborâți de vânt au blocat calea ferată. Instituția Prefectului a anunțat în această seară că lucrările de îndepărtare a copacilor vor fi reluate abia dimineață.

Mii de consumatori afectați de lipsa de electricitate 

Mii de consumatori sunt afectați de lipsa de electricitate după ce stâlpi de electricitate din zonele de munte au fost doborâți și a dat jos cablurile. Dacă la ora 20,00 erau 90 de posturi de transformare nealimentate  cu aproape 5500 de consumatori din Valea Mare, Tiha, Tureac, Piatra Fântănele Unirea, Livezile, Prund, Rusu Bârgăului și  chiar Unirea , o oră mai târziu echipele de la Electrica au reușit să rezolve situația în jumătate din posturile de transformare afectate.

La ora 21,00 , erau 45 de posturi de transformare nealimentate, cu 1411 de consumatori afectați, potrivit informațiilor transmise de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, care monitorizează situația. Județul este sub avertizare meteorologică de Cod portocaliu de intensificări ale vântului , viscol, vizibilitate redusă sub 50 de metri, valabil până joi dimineața la ora 8,00. De altfel prefecții au fost convocați la ora 17,00 în videoconferință cu ministrul de interne pentru a stabili măsuri în comitetele județene pentru situații de urgență.

Foto: facebook Marian Bodnar

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu