Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Președintele reales al PSD Bistrița: ”am primit în 2019 o lecție electorală usturătoare. Ne-am învățat lecția”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Viceprimarul Cristian Niculae  a fost reales președinte al PSD Bistrița joi seara în cadrul unei conferințe municipale, parte a seriei de conferințe de alegeri programate în tot județul în PSD, înaintea congresului partidului.

În discursul său de candidatură, Niculae, singurul candidat pentru prima funcție din organizație, a vorbit despre realizările administrației municipale din care face parte  și a susținut că social-democrații bistrițeni și-ar fi înțeles lecția electorală, adică potrivit propriilor cuvinte, ” înfrângerea usturătoare” din cele două scrutine din 2019. PSD  a înregistrat în municipiul Bistrita al 3-lea scor la europarlamentare după PNL (33,71% )și după USR, (25,1%) ,adică puțin peste 15,79 %, iar la prezidențiale, tur 1 scorul la Bistrița al PSD a fost dezastruos : 13, 69% PSD-Viorica Dăncilă față de 48,05% PNL-Klaus Iohannis)

Viceprimarul Bistriței spune că a învățat lecția primită chiar dacă guvernarea partidului său  ar fi fost una de succes și promite proiecte bune și guvernare locală bună:  “Noi, Organizaţia PSD Bistriţa, ne-am învăţat lecţia dată de bistriţeni, vom fi în continuare în slujba cetăţenilor, vom continua să facem în continuare proiecte pentru ei, pentru binele oraşului nostru. Vom continua să mergem înainte, să muncim mai mult pentru oameni, mai învăţaţi, mai experimentaţi şi mai eficienţi”, a mai spus Niculae.

”Păcatele” pârtiei să nu apese pe noul candidat

De cealaltă parte președintele județean Radu Moldovan a încercat să se dezică de pârtia de schi, proiectul de suflet al primarului PSD Ovidiu Crețu și și-a asumat eroarea investiției, probabil în încercarea de a-l dezlipi pe viitorul candidat la Primăria Bistrița de greșelile primarului cu la trei mandate la activ, Ovidiu Crețu, din același partid : ”Oricât de mult am susține noi că pârtia de la Bistrița este un proiect de succes, nu este așa. Pârtia de la Bistrița nu era o prioritate pentru municipiul Bistrița. Sigur, dacă terminam toate celelalte investiții sau făceam cu totul altceva, era bun și un astfel de proiect. Nu are rost să mai susținem și să nu ne recunoaștem greșelile. Da, nu a fost cea mai înțeleaptă decizie a noastră în momentul când am adus ca prioritate o astfel de investiție, pentru că, din păcate, schimbările climatice sunt cele care sunt și va fi foarte greu, oricât de multă bunăvoință ar avea cei care administrează și gestionează acest obiectiv, să poată să facă pârtia funcțională pentru o perioadă lungă de timp” a spus Moldovan potrivit Ziar de Bistrița.

Share.

About Author

4 comentarii

 1. Doina bistrițeană în

  Bistriță de struți și creți
  Repugnată-n cântăreți,
  Bistriță, strict imbecilă
  Ce votează cu Dăncilă,
  Razii, camarazi și pene,
  Aghesmuind arteziene,
  Turnătorii, dintre clerici,
  Târnosind foste biserici,
  De la Matei spre Tihuța
  Pleacă lingăi cu periuța,
  Și de la Beclean la Șanț
  Suci și deneși fac bilanț,
  Iar de la Teaca la Zagra,
  Ne joacă la alba-neagra.

  Harap-Alb suie Cocoșul
  Slugă la-împăratul-roșu,
  Retușând pârtii și schițe
  Printre cuști de veverițe.

  Prietene, cât mai discuți
  Bistrița de creți și struți?
  Prietene, cât mai regreți
  Bistrița de struți și creți?

 2. Radu Moldovan parcă a picat acum de pe altă planetă si constată cu surprindere că pârtia Cocos nu este un proiect de succes, nu a fost cea mai înțeleaptă decizie si nu era o prioritate pentru municipiul Bistrița. El uită că primarul Cretu s-a incăpătânat să construiască o partie de schi costisitoare pe Dealul Cocosului, la altitudinea cea mai joasa din tara, de numai 600 m si in conditiile in care Bistrita se afla intr-o zona total nepotrivita pentru domeniul schiabil din cauza temperaturii medii anuale relativ ridicate, de cca 8,3 grade Celsius, comparativ cu Predealul unde izoterma este de doar 5 grade. Chiar si la Colibita, izoterma anuala este de numai 6,5 grade. In plus orasul Bistrita are avantajul ca se gaseste la o distanta mica de zona montana, potrivita pentru practicarea sporturilor de iarna. In aceste conditii, o investitie asa de mare pentru o partie de schi dotata cu tunuri de zapada la Bistrita nu se justifica, avand in vedere ca aceste instalatii nu pot produce zapada artificiala decat daca temperatura aerului este sub minus 5 grade. In plus, primarul Cretu a fost avertizat chiar cu ocazia semnării contractului de executie a pârtiei Cocos, de către reprezentantul firmei Kranz Eurocenter , care a tinut sa precizeze următoarele: „nu va fi o partie de schi profesionala pentru ca diferenta de altitudine nu permite asa ceva, este o partie de recreere pentru incepatori”. El a mai adaugat ca nici izoterma zonei nu corespunde domeniului schiabil, precizand ca : „din punct de vedere al schiului, cel mai important parametru este temperatura, stiut fiind ca zapada artificiala se produce undeva in jurul temperaturii de minus cinci grade”.
  Cu toate astea, pentru a satisface mofturile lui Cretu, primaria Bistrita a investit peste 27 milioane lei dintr-un imprumut bancar, intr-o partie de schi care va sta nefolosita, in timp ce orasul are cu totul alte probleme edilitare nerezolvate. Si in ciuda tuturor evidentelor Răducu nu a intervenit atunci să mai tempereze „entuziasmul” păgubos a primarului Cretu.
  Ba mai mult, si viceprimarul Cristian Niculae caută să-i ia apărarea lui Cretu, afirmand ca abia peste 5-10 ani vom putea spune dacă pârtia Cocos a fost un eşec sau un succes. Omul acesta care vrea sa ajungă primar habar nu are că inainte de a demara o investitie se fac studii de fezabilitate de care trebuia să se tină cont. Prin urmare, de la inceput se stia că investitia in pârtia de schi va fi proastă si deci nu trebuie sa astepti 5-10 ani ca să te convingi de asta.

Lasă un comentariu