Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Pârtia mică se redeschide duminică și luni. Marți mai vedem

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pârtia Cocoș, varianta teleschi  se redeschide duminică, 9 februarie 2020.  Potrivit unui anunț făcut de administrația municipiului Bistrița instalația de teleschi va funcționa duminică între orele 9.00  și16.00.

Același anunț precizează că pârtia va funcționa și  luni, 10.02.2020 între orele 12.00 – 21.00, deci cu nocturnă inclusă cu tot. Ultima oară când pârtia a fost deschisă, pe la finalul lunii ianuarie, a funcționat doar pe varianta teleschi, însă a fost închisă  primele zile din februarie, din pricina încălzirii vremii.

Pârtia Cocoș, care a  costat în total 7 milioane de euro, cea mai mare parte provenind din credite bancare, are mari probleme în a asigura zăpada chiar și atunci când temperaturile din mai multe zile consecutive permit conservarea. Cele patru tunuri de zăpadă, dintre care doar unul  e automatizat, nu fac față pentru a asigura întreaga cantitate de zăpadă necesară, așa cum nu fac față nici pompele. Pentru achiziționarea tunurilor necesare licitația a fost contestată, culmea, de câștigătorul licitației pentru pompe.  Firma cu pricina, un srl din Sibiu nu a a onorat însă contractul pentru pompele de presiune și potrivit unor declarații făcute de primarul Crețu în ultima conferință de presă nici n-au mai fost de găsit pentru explicații.

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Iarna bistrițeană în

    Bistrița, cuscrii și struțul,
    Pun omăt nou pe deluțul
    Ce ne dă numai frisoane.
    Unde stai pitit, baroane?
    Schi nautic, stil Zambezi,
    Născut în mustul zăpezii.
    Costă mult Pârtia Crețu?
    Bistrițeni, acesta-i prețul.

    Cocoș – sorbi la gologani,
    Ca-n Punguța cu doi bani.
    Cucurigu!!! strigi de-amar,
    Dați punguța dom primar!
    Și pe deal cânți: Cucurigu,
    Schiați c-am arestat frigul!
    Tacă-ți pliscul, măi Cocoș,
    Că doarme-mpăratul Roș!

Lasă un comentariu