Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Strategii de PR cu Dâncu și Gușă la conferința județeană a PSD BN. Pentru rezultatele dezastruoase din 2019, alții sunt de vină

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

După ce a încheiat anul 2019 cu cele mai slabe rezultate în alegeri din ultimii 16 ani ai  filialei Bistrița-Năsăud, organizația condusă de Radu Moldovan s-a străduit din răsputeri să arate vineri,  la conferința județeană pentru stabilirea delegaților la congresul din februarie, prin câteva piruete de PR politic, că  partidul ar fi tot puternic în județ.

Actorii principali ai campaniei de imagine de la Bistrița au fost cei doi invitați V.I.P: patronul Realității Plus, Cozmin Gușă, fost membru și chiar secretar general al PSD, reintrat de curând în partid, dar exclus într-un CEX al PSD condus de Viorica Dăncilă o lună mai târziu., si profesorul Vasile Dâncu, ex-vicepremier în Guvernul Cioloș. În cazul lui Vasile Dâncu,  psd-iștii bistrițeni au supralicitat și l-au anunțat drept propunerea județului pentru funcția de președinte al Consiliului național PSD. Aceasta în condițiile în care Dâncu a declarat ulterior că nu este membru de partid, dar că asta nu e o piedică împotriva candidaturii sale: “Nu sunt membru. Partidele pot să propună şi independenţi, dacă sunt cu aceeaşi orientare politică. În toate ţările, asta se întâmplă foarte des, numai la noi există numai carnetul de partid, care te defineşte ca individ. Pot să fiu membru oricând, pentru că nu am părăsit niciodată, decât în mod formal, să zicem, într-un moment în care partidul a deraiat grav de la statutul său, am părăsit statutul acesta, formal. În rest, am fost tot timpul alături de partid, sunt intelectual de stânga şi nu îmi schimb niciodată orientarea politică” le-a spus acesta, ulterior, ziariștilor.

Dâncu n-a rămas nici el dator și după ce a declarat județul drept unul dintre cele mai dinamice în dezvoltare,  chiar peste Cluj (sic!) a încercat să lipească de Bistrița startul unei campanii de rebranding  a PSD-ului : ”De la Bistriţa să dăm semnul de a adopta un nou spirit politic. Să nu mai repetăm greşelile din ultimii 3 ani, când am pierdut 60% din alegători. Nu s-a întâmplat niciodată acest lucru, deşi nu am avut opoziţie, am investit bani destui în dezvoltare, sute de măsuri de modernizare a comunităţilor. .. Să aducem oameni noi la partid, intelectualii acum vin când esti în opoziţie. Acum e momentul când vin cu sufletul pentru a se lupta pentru o cauză. Există o speranţă pentru că avem competiţie foarte slabă” a mai spus Vasile Dâncu.

Radu Moldovan iar zice ca va fi pe locul 1. A comis-o și înainte de europarlamentare

Radu Moldovan, care și-a anunțat oficial în conferință  candidatura pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean le-a dat din nou asigurări membrilor de partid că vor ieși pe locul 1 la alegeri, și nu oricum, ci detașat. A mai făcut-o odată și anul trecut pe vremea asta, iar atunci PSD a avut cel mai prost scor din 2004 până în prezent, de 23,69%, adică nici 30 000 de voturi. Susține că de data asta lucrurile ar fi schimbate: ” Pentru prima dată, la alegerile din iunie ne vom duce în fața oamenilor să vorbim despre ceea ce am făcut noi și despre responsabilitățile noastre. În celelalte bătălii electorale am avut de dat seamă și pentru decizii pe care le-au luat unii fără să ne întrebe pe noi, decizii care de multe ori nu aveau treabă cu agenda populației.” spune Radu Moldovan, care din nou a uitat că printre cei care au participat la luarea deciziilor s-au numărat și  doi miniștri din Bistrița-Năsăud: Ioan Deneș și Daniel Suciu, iar ultimul a fost nu doar vicepremier și ministru al dezvoltării, dar și un apropiat a lui Liviu Dragnea.

Așa că-și mai ia un angajament nu înainte de a face referire și la prezidențiale și la victoriile altora :”Mă angajez în fața dumneavoastră și în fața cetățenilor din județul Bistrița-Năsăud că voi conduce această echipă și că ea va arăta în iunie 2020 adevăratul potențial electoral al organizației noastre. Vă asigur că vom ocupa locul I și nu oricum, ci detașat, pentru a arăta celor care știu să își asume victoriile altora ca și cum ar fi victoriile lor că bătălia electorală va avea loc în luna iunie”, a mai promis Moldovan, care nu are deloc rezultatele electorale din ultimul an în favoarea partidului său. Dacă la europarlamentare PSD n-a făcut nici 24 % față de PNL care a primit 38,8 % din voturile din B-N, în schimb la primul tur al prezidențialelor scorul candidatei PSD , de 20, 04 % a fost de-a dreptul dezastruos.

Share.

About Author

3 comentarii

  1. Balan Marius-ecologist PV în

    Daca altii au fost de vina si nu pesedistii fruntasi, atunci v-ati intalnit degeaba la cinematograf ! Mai bine ati fi vizionat un flim de desene animate !

  2. După perioada de tristă amintire Dragnea-Dăncilă, PSD-ul nu a invătat nimic din toate esecurile prin care a trecut. In loc să se reformeze din temelii cu oameni noi, PSD-ul vine cu aceleasi exemplare de baroni locali de care lumea s-a săturat până peste cap. Ba mai mult nu poate fi vorba nici măcar de vre-o intentie de reformare ideologică a unui partid care apelează la rebuturi politice precum Cozmin Gușă, un traseist care a trecut de la PSD-ul lui Năstase la PD-ul lui Băsescu , după care n-a mai auzit nimeni de el. Acum in pragul unui congres hotărâtor pentru soarta partidului, când ar trebui schimbată inclusiv sigla cu cei trei trandafiri ofiliti, PSD-ul vine cu „Ciolacu” de slvare la care-i mai adauga o „Gușă” . Cu asemenea strategie, PSD-ul se indreaptă cu pasi repezi spre o prăpastie . Succesuri!

  3. Balan Marius- presedinte PV. Bistrita în

    Sa vedem cine e de vina ? Domnilor fruntasi , analisti si strategi. Cu totii impreuna, si inca 10 analisti si strategi nu ma puteti lamuri cu o treaba , si asta pt. ca sunt un om informat si greu de dus cu povestioare pt. pensionari. Spuneati de reforme si strategii. Pai aiasta nu se poate la d-vs in partid atata timp cat mai mentineti oameni cu mari probleme. In aceasta seara la stirile nationale aflu ca la filiala Psd ARAD a fost numit nimeni altul decat urmaritul penal Dorel Caprar. Dansul are un dosar la DNA intitulat (BANI pt. PSD ) si care se zice ca ar proveni din spagi si mita din vamile judetului. No asta da strategie ! Asta da reforma !

Lasă un comentariu