Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Primarul Crețu l-a lăsat în offside pe Radu Moldovan: an de an Bistrița primește zero lei din cotele defalcate de TVA. Si guvernul meu a dat zero lei”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Primarul Bistriței, Ovidiu Crețu a spus astăzi într-o conferință de presă că an de an Bistrița a primit de fapt zero lei din cota defalcată de TVA și că asta s-a întâmplat inclusiv în anii în care la Palatul Victoria Guvernul a fost condus de PSD.

Jurnaliștii prezenți la conferința de presă a primarului Bistriței l-au întrebat pe Ovidiu Crețu dacă e adevărat că Bistrița a primit anul acesta în premieră zero lei  din cotele defalcate pentru TVA, după ce președintele CJ Radu Moldovan a declarat explicit la votul pe bugetul CJ că este o premieră nealocarea niciunui leu din buget municipiului Bistrița, via Ministerul Finanțelor  : ” din TVA se suportă de la bugetul de stat  50% din cheltuielile sumele pe care le avem cu persoanele cu dizabilități...Nu este pentru prima dată, din păcate, este așa ca de obicei. Si e o formulă(nn. alocarea) pe care o stiu doar cei de la Ministerul Finanțelor și  nu -o spun nouă, stiu să o facă doar ei. Credeți că vine cineva de acolo de la Minsiterul Finanțelor să ne spună: haideți domnul primar să vă spunem de ce nu v-am dat niciun leu?. ..Nu spune nimeni așa ceva … Si anul trecut a mers pe zero. .. Nu va aduceti aminte anul trecut când am ieșit în presă și aici și la București că am spus ca Guvernul meu mi-a dat zero lei si îmi taie craca de sub picioare.. Rezultatul a fost că, la intervenția domnului președinte (Radu Moldovan) pe linie politică, pentru care i-am si mulțumit , Guvernul mi-a aprobat atunci niște transferuri, ca  să putem trece anul” a spus Crețu.

Reamintim că președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan a susținut în ședința în care a  afost adoptat bugetul județean pe anul în curs că Guvernul liberal și-a bătut joc de Bistrița nealocându-i niciun ban: ”Vă mai spun doar un lucru: onor ministerul de Finanțe condus de liberalul Câțu, a repartizat în urma unui calcul misterios, că nimeni nu a aflat încă ce algortim s-a folosit, suma de 0 lei municipiului Bistrița. Păi, cum să calculezi pentru municipiul Bistrița 0 lei, Bistrița fiind de departe, mult mai mare ca suprafață, populație ?”  a susținut Radu Moldovan în replică la o solicitare a unui consilier județean PNL care i-a cerut explicații pentru modul în care CJ a favorizat unități administrativ teritoriale din PSD la repartizarea bugetului. Nu e singura contrazicere în context a unor declarații facută de șeful județean al PSD venite,din partea primarului PSD a Bistriței.

Astfel, Moldovan a declarat inflamat într-o conferință de presă că este cel mai mic buget pe care l-a primit Consiliul județean în ultimii 20  de ani și că nu poate acoperi cheltuielile cu DGASPC, aceasta în timp ce primarul  Crețu într-o ședință de Consiliu Local a declarat că din punct de vedere al algoritmului, bugetul din acest an e mai bun decât cel din 2019, pentru că s-a tăiat mai puțin din cote si a si primit si jumătate din banii cu protecția socială, în timp ce cu un an în urmă guvernul Dăncilă tăiase cu totul acești bani.

Share.

About Author

Lasă un comentariu