Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul Cristina Iurișniți, mesaj înaintea alegerilor: ”Nu votați primarii care nu investesc în educație”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul USR Cristina Iurișniți spune că electoratul nu ar trebui să voteze primari care nu învesteșc în școli și care nu se asigură că fac tot ce le stă în putință pentru ca elevii din școlile localităților în care sunt aleși. să aibă condiții decente .

” Primarii cărora nu le pasă de școlile din comunitățile pe care le gestionează nu ar trebui votați ” spune Cristina Iurișniți, care crede că indiferent de culoarea politică a acestora, modul în care se raportează la școli ar trebui să foe condiție eliminatorie pentru electorat .

Deputatul Cristina Iurișniți, care face vizite de monitorizare pe la școlile din județ și-a reiterat mesajul într-o conferință de presă, ” Pentru alte finanţări ne plângem că nu avem bani, dar pentru pensii speciale sunt bani.  Este absolut inimaginabil cum sunt făcute politicile publice în România. Am adresat cetățenilor din județul Bistrița Năsăud, şi le spun foarte clar să nu voteze, reiterez, să nu voteze primari care nu investesc în educație, cărora nu le pasă de școlile din comunităţile pe care le gestionează.”

Despre vizitele din școli și disputele cu primarii pe care i-a criticat, deputatul USR A spus: ”Recent am fost în câteva școli, am fost la școlile din Şieu Odorhei, din Chiochiş, Şcoala primară din Dumitra unde am văzut condiții absolut de neacceptat pentru un primar care se interesează de soarta școlii pe care trebuie să o doteze, să o gestioneze, bineînțeles într-o relație strânsă cu direcțiunea școlii, dar nu să pună în pericol siguranța copiilor, dotările din școală, accesul la apă potabilă. Deci, nu putem accepta acest lucru așa că le transmit primarilor Sfintean şi Silaşi să nu-şi imagineze că eu duc o campanie de denigrare la adresa lor. Educația nu are culoare politică deci, nu e cazul să sară ca arşi că cineva le-a arătat public că în școală nu există apă potabilă sau că grupurile sanitare din curte arată ca după bombardament, ca după un război, nu sunt igienizate nu exista aviz de nici un fel și nu țin legătura cu şcoala”, a declarat deputatul Iurişniţi.

Lege pentru colectare selectiva in scoli

Parlamentarul USR, care a inițiat și o lege referitoare la  colectarea selectivă a deşeurilor, în şcoli, promulgată recent de președintele Iohannis  le atrage atenția primarilor că sunt obligați să asigure pubelele pentru colectare selectivă  : „Primarii sunt obligați să doteze școlile cu echipamente speciale cu pubele speciale pentru colectarea selectivă. Acest lucru se învață din școală. Sunt niște de practici, sunt niște gesturi pe care trebuie să le înveţe începând din primii ani de școală, din familie, dar în primul rând din școală. Că de multe ori ştim bine că părinții sau fie sunt plecați sau nu au cultura necesară sau, pur şi simplu,  implicarea cetățenească, nu sunt informați, nu au fost educați în acest sens, nu au educația ecologică  de a respecta mediul. Ştim foarte bine cum sunt mentalitățile în zonele rurale mai de defavorizate, ajunge educaţia mai greu şi de aceea trebuie să plecăm asupra învățământului și asupra educației. Deci, le reamintesc tuturor primarilor că trebuie să doteze acestei școli. Bineînțeles că nici la Chiochiş, nici la Şieu Odorhei, care era în renovare, nici la Dumitra nu există așa ceva. Eu cred că nici într-o şcoală nu şi-au luat rolul în serios. Voi mai face monitorizări, o să intru în școli, următoarea școală va fi și cea de lângă Beclean, la şcoala din Figa, pentru că şi acolo au fost probleme legate de apă și canalizare” .

.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu