Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

În Bistrița-Năsăud muncesc, cu acte în regulă, cetățeni din 33 de țări. Indienii sunt cei mai numeroși

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Numărul angajaților străini din Bistrița-Năsăud rămâne unul relativ mic, deși în 2019 anunțurile diferitelor companii interesate să compenseze în acest mod de deficitul de angajați lăsa să se înțeleagă că vom vom avea valuri de angajări din spațiul non european.

Cetățenii străini cu contracte de muncă active în județ provin din 33 de țări, cele mai multe din afara spațiului european, însă nu sunt mai mult de 205 de astfel de angajați, cu totul. În total există 144  contracte de muncă active din zona non Uniunea Europeană în Bistrița-Năsăud și 61 din spațiul UE.

Cei mai mulți angajați străini sunt indienii, 45 cu totul, și potrivit surselor Bistrita Express aceștia au fost aduși și angajați de Comelf SA.  Urmează vietnamezii, înregistrați cu 41 de contracte de muncă active (Frasinul și Leoni ) și moldovenii (15). 14 angajați provin din China și lucrează în micile magazine gestionate tot de chinezi.

În județ lucrează și 6 cetățeni din SriLanka, însă nu la brutării, ca în Ditrău, ci la Eurocompozite, la unitatea de producție din poliesteri armați cu fibra de sticlă. În rest din spațiul non UE, în județ sunt înregistrate contracte (câte două) pentru turci, nepalezi, sud-africani, albanezi, sârbii  dar și câte unul pentru cetățeni congolezi, senegalezi, tunisieni, provenind din Muntenegru sau Federația Rusă.

Din spațiul european sunt înregistrați 20 de italieni, zece germani, opt spanioli, șase austrieci , patru belgieni. doi francezi, doi englezi, dar și polonezi, croați estonieni. De altfel italienii sunt cei mai numeroși angajați din UE în România : sunt 3500 de contractre de muncă în toată țara. La categoria angajaților din spațiul extracomunitar cei mai mulți angajați străini din România provin din Filipine (1310) și Pakistan(480) potrivit unei anallize Ziare.com/

În total în România erau înregistrați la 31 ianuarie anul acesta, 35000 de cetățeni străini cu contracte de muncă provenind din spațiul non UE  și circa 14000 din țările UE, mai arată sursa citată. Cei mai mulți angajați străini sunt în București (18521) Ilfov, Timișoara sau Cluj (2036)

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu