Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Nouă persoane din Bistrița-Năsăud sunt în autoizolare la domiciliu, după ce au revenit din Italia. DSP spune că nu au semne de infectare

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nouă persoane, dintre care cinci au revenit duminică noaptea dintr-o excursie din Italia se află în izolare la domiciliu, potrivit Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud.

Deși cei cinci nu ar fi trecut prin din zonele afectate de infecția cu coronavirus și nici nu au deocamdată semnele infectării, ei au fost totuși izolați la domiciliu timp de 14 zile  alături de membrii familiilor și sunt monitorizați de DSP, a confirmat dr. Anca Andrițoiu. Alături de cei cinci mai este monitorizat și un italian, cu domiciliu în județ, revenit de mai multe zile din țara natală și căruia îi va expira în câteva zile perioada de izolare și o altă persoană revenită din Italia de care autoritățile sanitare au aflat abia în cursul zilei de luni.

E o situație în dinamică, de o a șaptea persoană am aflat abia acum. Niciuna nu s-a întors din zonele cu probleme din Nordul Italiei. Suntem informați în permanență din zona de graniță, din aeroporturi , dacă este vorba de bistrițeni, aflăm și de la școală dacă au fost grupuri” a detaliat directorul direcției de Sănătate .

UPDATE: Alte două persoane dintr-o comună de pe Valea Bârgăului  au anunțat autoritățile că s-au întors din Italia recent, potrivit surselor Bistrita Express.

În carantină nu este plasat  nimeni, însă în spațiile special destinate pentru izolare, deocamdată două în județ, vor ajunge persoanele care provin din așa zisele zonele închise din Nordul Italiei. Potrivit prefectului Stelian Dolha există două astfel de spații, a căror locație nu va fi făcută publică și în curând va fi disponibil un al treilea. Pentru eventualele cazuri de persoane care necesită carantină în județ. Potrivit unei informări transmise de Instituția Prefectului BN, ” în acest moment nu sunt cazuri confirmate de infecție cu coronavirus și nu sunt

Ministerul Sănătății a trimis 20 de costume speciale, dintre care 10 au ajuns la Direcția de Sănătate Publică și alte 10 sunt la ISU.

Comunicat Instituția Prefectului

În caz de suspiciune de infectare cu noul tip de coronavirus, pacientul nu va ajunge la spitalul de Urgență din Bistrița, ci va fi transportat în condiţii de siguranţă la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca. Luni seara responsabilii din comitetul județean pentru situații de urgență vor participa la o videoconferință cu Ministerul Sănătății pe tema măsurilor de prevenție împotriva răspândirii infecției cu coronavirus.

Instituția Prefectului BN a transmis un comunicat de presă în care informează că nu există niciun caz de îmbolnăvire cu coronavirus în județ, așa cum nu există nici o persoană cu suspiciune de infectare sau în carantină și că 7 persoane sunt monitorizate la domiciliu. Potrivit comunicatului doar persoanele care vin din Italia, din zona de carantină, adică Codogno, Castiglone, D, Adda, Fombio, Maleo Somaglia, Casalpusterlengo, Bertonico, Terranova Dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano, Vo Euganeo intră automat 14 zile în carantină în spații special pregătite.

Share.

About Author

Lasă un comentariu