Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ce pot păți cei care nu respectă măsurile de izolare. Ministrul Vela a exemplificat cu un caz pe care l-a plasat eronat în Bistrița

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Doi vânzători din județul Neamț, reveniți din China, care nu au respectat regimul de izolare la domiciliu, după ce s-au întors din țara asiatică, riscă închisoarea, a spus într-o conferință de presă organizată luni noaptea ministrul de Interne, Marcel Vela, la capătul unei ședințe a comitetului național pentru situații de urgență desfășurat în sistem de videoconferință cu comitetele pentru situații de urgență din județe.

Inițial ministrul de interne a spus că ar fi vorba de un caz de la Bistrița și a revenit asupra informației abia după ce ziariștii au cerut lămuriri despre caz. Atunci Vela  a făcut pauză și s-a consultat cu un secretar de stat, după care a revenit și a explicat că s-a întâmplat de fapt în județul Neamț: „Chiar în această seară, în videoconferință, în a fost prezentată situația, doi cetățeni izolați la domiciliu și nu au respectat măsurile. Intră sub incidența Codului penal, riscă închisoare sau amendă, în funcție de gravitatea faptei. Doi vânzători într-un magazin din Neamț (…) au venit din China” a mai spus ministrul, care a completat că procurorii sunt cei care se vor sesiza în acest caz.

Autoritățile au dat asigurări în aceeași conferință de presă, la care au participat și ministrul sănătății, Victor Costache, secretarul de stat Raed Arafat dar și managerul Institutului de Boli Infecțioase ” Matei Balș”, Adrian Streinu Cercel că în România nu există niciun caz confirmat de infectare cu coronavirus și că testele făcute au infirmat rând pe rând toate suspiciunile.

Cei doi miniștrii au vorbit și despre hotărârea de guvern adoptată, care precizează că în centrele de carantină existente în țară vor merge doar persoanele care vin din zone de maxim risc, adică provincia chineză Hubei, cei  de pe navele de croazieră, precum şi călătorii care vin  din Italia, din cele 11 localităţi cu un număr mare de pacienţi cu coronavirus. Măsura se aplică atât celor care vin cu avionul, cât şi celor care vin cu trenul sau maşinile. Cei care vin din China, respectiv Italia, însă din alte zone decât cele cu probleme ar trebui să rămână în autoizolare timp de 14 zile la propriile domicilii.

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu