Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Back la gripa sezonieră: patru bolnavi de gripă sunt tratați în Spitalul BN Bilanțul îmbolnavirilor e de 48

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gripa sezonieră care a provocat  deja 45 de decese în țară, în acest sezon dintre care 4 numai în Bistrița-Năsăud anul acesta,  nu dă semne că ar încă da înapoi. Numărul de cazuri rămâne unul crescut, cu 48 de îmbolnăviri raportate în statistica de săptămâna trecută, dintre care 4 sunt internați la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean și mulți alții neraportați.

Spitalul Județean Bistrița-Năsăud, instituție aflată în carantină generală  de două o săptămâni a anunțat astăzi patru pacienți internați cu diagnostic de gripă, dintre care  o fetiță de doi ani. Micuța e din Prundu Bârgăului și a ajuns de ieri la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean , după ce a stat două zile la Pediatrie. A fost confirmată ca  infectată cu virusul gripal A1.

Potrivit SJU la secția de Boli Infecțioase e internată o femeie de 58 de ani din Bistrița-Bârgăului  care are insuficiență respiratorie instalată  pe fondul gripei și a unei pneumonii interstițiale. O altă femeie, în vârstă de 68 de ani din Bistrița care este internată de mai bine de o săptămână la Secția de Boli Infecțioase pare să fie în starea cea mai gravă dintre pacienții confirmați cu gripă: are o enterocolită  complicată cutemutul virus Clostridium difficile, un virus de regulă intraspitalicesc, în cazul căreia a fost confirmat și virusul gripal tip A în data de 25 februarie.

Un tânăr de 31 de ani  in Bistrița internat cu suspiciune de gripă și suspiciune pneumonie, a fost confirmat cu un virus  gripal, de data aceasta de tip tip B în data de 25 februarie, informează Spitalul Județean de Urgență. În total potrivit sefei DSP Anca Andrițoiu pe statistica de anul trecut ar exista 48 de persoane diagnosticate cu gripă.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu