Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cum l-a pus la punct prefectul Dolha pe Radu Moldovan, pe tema ajutorului în combaterea coronavirusului: ”nu trebuie să-l roage nimeni, are în fișa postului”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prefectul Stelian Dolha i-a răspuns astăzi în ședința Colegiului Prefectural președintelui Consiliului Județean, Radu Moldovan care declarase cu o zi înainte că și-ar oferi ajutorul în combaterea coronavirusului, dar că nu a fost solicitat.

Dolha i-a reamintit lui Radu Moldovan că este,  în calitate de președinte de Consiliu Județean,  chiar vicepreședinte al  CJSU, însă de când e el prefect, nu l-a văzut să pună vreodată piciorul la ședințe. În consecință prezența la ședințele comitetului pentru situații de urgență e în fișa în postului, adică obligație de servici, i-a transmis oficial prefectul:  ”Nu pot sa nu remarc că domnul Radu Moldovan s-a oferit să pună umărul la combaterea acestui virus, bineînteles dacă îl roagă Comitetul județean pentru situații de urgență. Acum a identificat și mașini cu numere de Italia pe Valea Sălăuței.. Oficial o sa-i transmit  domnului Radu Moldovan că el nu e doar membru de drept al CJSU, el  e chiar vicepreședinte al CJSU. Chiar dacă, într-adevăr recunosc că de când sunt prefect nu a participat la ședințele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.. Cu alte cuvinte, să-l roage comitetul să îndeplinească niște atribuții pe care le are? …Nu cred ”.

Ce le-a transmis prefectul șefilor de deconcentrate

Prefectul le-a transmis șefilor de deconcentrate că pe lângă măsurile organizatorice care vor fi comunicate permanent și care sunt discutate și trasnmise de CJSU e foarte important să se implice în oferirea informațiilor oficiale și combaterea zvonisticii și a fake-news-urilor: ” As dori sa punctez cateva aspecte în ceea ce priveste masurile de prevenire a imbolnavirilor .. Stiti foarte bine că în asemenea situații delicate cum este aceasta epidemie  (nemanifesta la noi, dar oricum in proximitate, comunicarea este esențială, asta pe langă aspectele de organizare, despre care o sa avem ocazia sa discutam in comitetul jud. pt situatii de urgenta, unde am si facut-o deja” le-a mai sps Dolha.

”La partea cu comunicarea sunt două aspecte: trebuie să ne asigurăm că oamenii au acces în cel mai scurt timp la informațiile esentiale: cum sa se protejeze si care sunt masurile esentiale, ce trebuie sa faci dacă un vecin sau o ruda este plasata in izolare sau carantina, indicatii precise pentru copii, bătrâni, gravide. Stiti, din studiile medicale facute deja  ca acest coronavirus afectează în special vârstele înaintate. Ar fi importat sa diseminam informatii utile la casele de pensii, chiar fluturasi accesibili, in azilele de batrani, doamna director de la AJPIS, vă rog să veniți cu soluții,  sa fim foarte atenti si sa vedem ce masuri speciale putem lua si pe aceasta zona. In scoli ar trebui sa vedem ce informatii transmitem, cum comunicam simplu si pe intelesul copiilor.” a mai spus prefectul

Dolha a vorbit și despre informațiile false, care au invadat rețelele de socializare și care fac extrem de mult rău : ” Iar in al doilea rând trebuie sa fim atenți asupra sursei de informatii. Ea trebuie sa fie obligatoriu oficială. …De pilda în ultimele 48 de ore am remarcat ca este distribuit masiv un mesaj FALS, un FAKE-news  Îi spune Notificare de urgență a Ministerului Sănătățiicu recomandări care sunt  ineptii cap- coada. Printre “recomandările pentru prevenirea coronavirusului” din această falsă notificare apăreau “să vă mențineți gâtul umed, nu lăsați gâtul să se usuce nicio clipă” și “evitați mâncarea prăjită sau picantă”.  chiar eu m-am trezit ca primesc mesajul acesta cred si de zeci de ori, din partea unor oameni altfel, de foarte buna credinta. Asa că vă rog insistent, haideti sa combatem din toate puterile easemenea dezinformari care pot parea benigne pe langa altele, dar sunt extrem de nocive.”

Share.

About Author

Un comentariu

 1. Cocoșul plouat în

  Ploaia care dă cu tunul,
  Pune pe Cocoș furtunul.
  Muieți-s nămeții, Crețu?
  Cocoș, ăsta ți-e conețul:
  Te vorbește lumea-n sat,
  Bistriță — Cocoș plouat!

Lasă un comentariu