Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Florin Cîțu, ministrul finanțelor în Guvernul Orban 1 a fost desemnat premier de președinte. Exclus sa-l votăm declară PSD

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat în această seară pe ministrul demis al finanțelor, Florin Cîțu să formeze noul Guvern.

Iohannis  a precizat ca a luat aceasta decizie pentru ca Românie sa nu fie blocata din punct de vedere politic si a precizat ca spera ca Florin Cîțu sa vina cat mai repede in fata Parlamentului cu noul guvern.
PNL a constituit un guvern care s-a apucat sa repare lucrurile stricate. S-a apucat de lucruri importante, a dorit sa schimbe legislatia privind alegerea primarului. Acest lucru nu a fost dorit de PSD, care s-a opus vehement, a reusit sa adune o majoritate care a trecut o motiune de cenzura. Am dorit sa deblochez repede situatia, am convocat consultari, am convocat premier si PSD a tergiversat procedurile de investire.

Au trecut cele 15 zile in care guvernul trebuia sa fie votat si am intrat in riscul unui blocaj total. Premierul Orban si-a depus mandatul si pentru azi am convocat consultari. Noi nu ne dorim sa blocam Romania”, a mai declarat Klaus Iohannis. Premierul demis, Ludovic Orban și-a depus ieri mandatul, după ce partidele majoritare în Parlament nu s-au prezentat la votul de investire, iar Curtea Constituțională a decis în aceeași zi că trebuie numit un premier care să fie în stare să formeze o majoritate, iar seful statului a acceptat aceasta depunere de mandat.

PSD a declarat prin Marcel Ciolacu,  după negocierile de la Cotroceni că nu va vota un guvern al PNL, cu atât mai puțin unul condus de Cîțu. Decizia deschide din nou scenariul alegerilor anticipate. După desemnare Ciolacu a spus că e exclus să voteze un candidat care  nu a primit avizul de două ori de la Parlament pentru a fi numit ministrul finanțelor.  ” vom folosi toate pârghiile ca să putem rezista acestui asalt spre anticipate…nu suntem pregătiți pe anticipate nu le vedem rostul cu 3 luni înaintea alegerilor” a mai spus Ciolacu.

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Pentru cei care-si dau cu părerea fără să stie, Florin Cîțu este licențiat în economie la Grinnell College, SUA, 1996, doctorand în macroeconomie și economie internațională la Iowa State University, având și un master în economie la această Universitate. A lucrat ca economist pentru Banca Națională a Noii Zeelande, în perioada 2001-2003 și pentry Banca Europeană de Investiții, Luxemburg, în perioada 20003-2005. A fost economist ștef și ulterior Head of Financial Markets la ING Bank, București, în perioada 2006-20011. Florin Cîțu este membru în Comisua pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital din 1 februarie 2018 și al Comisiei pentru afaceri europene din 24 septembrie 2018.
    In prezent Florin Cîţu, este ministrul Finanţelor Publice.

Lasă un comentariu