Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

O școală din Bistrița are de astăzi cursurile suspendate pentru una dintre clase din pricina gripei sezoniere

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O clasă de la Școala Generală Lucian Blaga din Bistrița are cursurile suspendate începând de astăzi pentru trei zile, după ce mai bine de 20 % din efectivul de elevi a absentat din pricina îmbolnăvirilor respiratorii de sezon.

Școala a apărut deja pe lista unităților de învățământ cu clase suspendate, dată publicității astăzi de Ministerul Educației. Potrivit directorul DSP Anca Andrițoiu cererile de suspendare au fost făcute de conducerea școlii în baza unor documente acceptate de DSP și ISJ prin care au demonstrat că au mai mult de 20% dintre elevi absenți din cauza îmbolnăvirilor.

Medicul Anca Andrițoiu a mai spus și că au existat  și alte clase din județ care au făcut cerere, însă nu li s-a aprobat suspendarea cursurilor, pentru că nu au putut dovedi pe baza unor documente că se încadrează la criteriile cerute: 3 cazuri de îmbolnăviri de gripă înr-o clasă sau 20% din efective prezentând diferite forme de îmbolnăviri respiratorii, conform protocolului încheiat între Ministerele Sănătății și al Educației Naționale.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu