Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

UPDATE: A fost confirmat primul caz de coronavirus în România. E vorba de un gorjean, o cunoștință a italianului bolnav

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Primul caz de coronavirus a fost confirmat marți seara de analizele de laborator făcute la Matei Balș. E vorba de un bărbat  din Gorj, asimptomatică, adică fără sa aibă niciun fel de simptome la momentul testării  și aflată în izolare la domiciliu, potrivit Digi 24.

” Nu manifestă simptome, starea este bună și nu este cazul să ne îngrijorăm. Pacientul care se afla în izolare la domiciliu va fi transportat la București, la Matei Balș pentru a fi tratata” a anunțat ministrul Victor Costache. În casa respectivă mai sunt 7 persoane și au fost testate negativ:: ”Toate vor rămâne acasă , sub pază, li se vor asigura toate nevoile timp de 14 zile, dar nu vor fi lăsate să iasă din casă. La finalul celor 14 zile de carantină vor fi testați din nou” a precizat Raed Arafat în această noapte la conferința de presă. E mai mult decât o izolare la domiciliu, nu trebuie să aibă niciun contact cu nimeni din afară, pentru că pot să devină la un moment dat izolați. E și o protecție pentru a nu fi agresați”.

Oficialii au vorbit și despre ce va urma: o anchetă epidemiologică extinsă. Vom lua contactele pacientului din momentul zero, în care a luat contactul cu pacientul din Italia și toți cei cu care s-a întâlnit și vor fi plasați 14 zile în izolare la domiciliu”

Cel pentru care a fost confirmată îmbolnăvirea este cel mai probabil una dintre persoanele care s-au aflat în contact cu un  italian de 71 de ani de ani din Rimini  care a vizitat România săptămâna trecută, venit să viziteze familia soției sale româncă si care a aflat la întoarcere în țara natală că s-a îmbolnăvit de coronavirus. Astăzi s-a aflat că italianul de 71 de ani a fost însoțit în România de un alt italian, prieten de-al său de 50 de ani, Ambii s-au reîntors în Italia unde au aflat că s-au îmbolnăvit. Pentru treisprezece persoane care au intrat în contact direct cu primul italian testele nu au indicat prezența temutului virus. Însă la institutul Matei Balș erau în testări astăzi alte 19 probe ale celor care au avut contact cu italianul de 71 de ani.

Dacă autoritățile medicale au reușit să identifice traseul făcut prin România, în schimb pentru cel de-al doilea bolnav din Italia urmează să se contureze acest traseu și să identifice contacții. Ministerul Sănătății a anunțat o conferință de presă cu informații suplimentare după ora 23,00.

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu