Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

DNA a anunțat astăzi reținerea fostului ministru al Sănătății, Sorin Pintea după o audiere maraton.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea a primit mandat de reținere  âmbătă de la procurorii DNA, la capătul unor audieri maraton la sediul din București, după alte 7 ore de perchiziții la Spitalul Județean de Urgență Maramureș, acolo unde fostul demnitar a fost prins în flagrant de luare de mită.

DNA a anunțat sâmbătă- printr-un comunicat de presă postat pe site-ul instituției că a dispus  punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, a fostului ministru, în prezent manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” Baia Mare pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.
Procurorii susțin că au probe care dovedesc că Sorina Pintea, în calitatea de manager la spitalul din Maramureș ar fi primit, printr-un intermediar, începând din decembrie sumele de 10 000 de euro, respectiv 120000 de lei,
reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect “proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială”.

În același comunicat procurorii  susțin că ar fi constatat flagrantul vineri, imediat după ce Sorina Pintea ar fi primit cei 120 000   în biroul ei din cadrul spitalului.
În cursul zilei de astăzi Sorina Pintea va ajunge în fața unui judecător care va decide dacă va primi arest pentru 29 de zile , altă măsură preventiva sau dimpotrivă dacă poate fi cercetată în libertate.

Procurorii au făcut timp de 7 ore percheziții  la sediul Spitalului din Baia mare, după care au transportat-o pe fostul ministru la București la sediul DNA, unde a urmat altă tură de audieri.

 

Sursă foto: Sorina Pintea la Bistrița, cu ocazia uneia din vizitele făcute în Spitalul Judetean de Urgenta

Share.

About Author

4 comentarii

  1. Un pesedist bistrițean, cândva prieten, mi-a spus așa: La noi cine fură cel mai mult este socotit cel mai bun. De fapt ce este un pesedist? Să luăm cazul Pintea: pesedist înseamnă să dai lecții de morală unor doamne din București ce ridică un spital din donații, în timp ce tu furi din banii spitalelor. Furați, mă! Așa.

  2. Mortul în casă în

    “Prin reținerea sa motivată de şpagă în plin sezon de coronavirus, doamna Pintea bagă mortul în casa PSD, partid care pregătise o amplă campanie de atacare a Guvernului pentru proasta gestionare a crizei.” (Florin Negruțiu – Republica)

  3. Trei, Doamne, și toți trei! în

    Și eu, ca tot bistrițeanul recent, l-am văzut pe chelnerul roșu în același rând cu Liviu Dragnea, Eugen Teodorovici, Sorina Pintea de zici că toată Bistrița pute a corupție. Sper să nu fie deloc așa. Doamne, dă!

Lasă un comentariu