Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

România a interzis adunările cu peste 1000 de participanți, iar pentru cele de câteva sute decid DSP-urile.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Meciurile de fotbal din România se vor juca fără public, iar adunările de peste 1000 de oameni sunt interzise a anunțat astăzi Raed Arafat, secretarul de stat pentru situații de urgență. Măsura de protecție este valabilă deocamdată până în 31 martie, însă se poate prelungi în funcție de evoluția epidemiei de coronavirus. Pentru tot ce înseamnă adunări publice Direcțiile de sănătate Publică dau sau nu aprobarea în funcție de împrejurări, context , număr de participanți.

Arafat a vorbit în numele grupului științific care gestionează combaterea epidemiei de coronavirus și care  a decis ”interzicerea oricărei activități care presupune participarea a 1.000 de persoane, iar sub o mie, va fi nevoie de aprobare pentru fiecare caz în parte, cu avizul prealabil al DSP. Măsurile se pot prelungi și după 31 martie, în funcție de evoluția la nivel european și mondial. Atât evenimente publice, cât și cele private. Este o măsură preventivă, dar necesară”, a mai spus  Raed Arafat.

Întrebat dacă asta înseamnă că meciurile de fotbal din campionat se vor desfășura fără spectatori, Arafat a răspuns afirmativ.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a explicat și care e lista criteriilor de care va trebui să se țină seama în cazul evenimentelor sub o mie de persoane pentru a fi permisă desfășurarea lor. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat că au fost interzise până la sfârșitul lunii adunările mai mari de o mie de persoane pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Adunările publice sau private cu mai puțin de o mie de oameni vor fi analizate de la caz la caz, în funcție de o listă de criterii. ”Dacă avem risc scăzut, evenimentul poate avea loc. La risc moderat, este o evaluare punctuală, iar la un risc mai mare de 20 de puncte, evenimentul se suspendă”, a mai spus Moldovan. Totodată, s-a aprobat procedura de suspendare a cursurilor în unitățile de învățământ. La nivelul comitetelor județene de urgență, decizia se ia la propunerea DSP și a inspectoratului școlar.

Se va lua în  considerare densitatea mulțimii, natura evenimentelor și natura contacților; dacă cei care participă sunt înregistrați dinainte sau nu. Vom lua în vedere posibile expuneri anterioare la coronavirus. Vom lua în considerare vârsta participanților. Foarte important este și tipul acestor activități: dacă este sportiv, cultural, politic sau religios. Este de luat în calcul și durata și tipul călătoriei pentru participarea la eveniment”, a declarat Moldovan

În plus, s-a dispus sistarea stagiilor practice pentru studenți și vizitele aparținătorilor persoanelor internate.

Share.

About Author

Lasă un comentariu