Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Școala suspendată pentru 8 zile de cursuri-a decis Guvernul. Măsura e valabilă din 11 martie. Ce a mai hotărât Guvernul

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Premierul României, Ludovic Orban a anunțat în această seară că toate școlile din România au cursurile  suspendate începând de miercuri, 11 martie până în 22 martie, cu posibilitatea de prelungire dacă situația o va impune.

”Decizia e luată pe o perioadă de 8 zile de cursuri -a explicat Orban- vrem să vedem și evoluția situației epidemiologice, și grija noastră e de a-i feri pe copii de orice risc de contaminare.”  a spus Ludovic Orban astăzi într-o conferință de presă. Orban a mai spus și că a luat decizia în așa fel încât părinților să le rămână timp o zi să găsească o soluție pentru a lăsa pe cineva acasă alături de copii. Pe de altă parte aceeași hotărâre de guvern prevede posibilitatea muncii la domiciliu, atât în mediul privat cât și public, acolo unde este posibil.

Ce se întâmplă cu cursurile  universitare

În privința recuperării orelor ministrul educației Monica Anisie a explicat că această decizie va fi luată abia după terminarea perioadei de suspendare a cursurilor, care în funcție de evaluări poate fi prelungită și peste această perioadă.

Pentru învățământul universitar, după cum cunoașteți, e vorba despre autonomie universitară. Fiind vorba de autonomie universitară decizia se ia de către fiecare universitate. ”Le-am transmis universităților ca în măsura în care Senatul decid suspendarea cursului să trimită Ministerului Educației decizia luată. După cum vedeți deja unele universități au anunțat deja suspendarea.”

Ministerul ia în calcul realizarea de cursuri online, acolo unde este posibil. Ministrul Anisie  a spus și că profesorii ar putea rămâne la dispoziția ministerului în eventualitatea în care se ia decizia ca o parte din cursuri să se facă online.

Simularea examenelor

”Vom analiza la nivelul Ministerului Educației Cercetării amânarea simulării atât pentru Evaluarea Națională cât și pentru Bacalaureat” a mai declarat ministrul Anisie întrebată ce se va întâmpla cu calendarul simulărilor.

Share.

About Author

Lasă un comentariu