Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Trei bistrițeni sosiți din Italia azi noapte sunt plasați în carantină. Toți trei sunt transportați cu izoleta în spațiul de carantinare

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
UPDATE:  Potrivit informațiilor transmise de comitetul județean pentru situații de urgență transmis după terminarea sedintei convocate de prefectul Stelian Dolha în momentul de față, trei persoane din județul Bistrița-Năsăud se află în carantină.
Acestea s-au întors din Italia în seara zilei de 09.03.a.c. venind din zone care, în cursul zilei de ieri, au intrat în categoria zonelor roșii, fapt care duce automat la aplicarea procedurii de carantinare. La momentul sosirii în județ a acestor persoane, conform procedurii, Inspectoratul de Poliție Județean a anunțat Direcția de Sănătate Publică Județeană cu privire la acest fapt.
Persoanele au rămas la domiciliu până când au fost transportate în condiții de siguranță în spații special amenajate pentru carantină. Acestora li s-au prelevat probe pentru a verifica prezența CoVid-19.
Toate aceste acțiuni au urmat cu fidelitate procedurile impuse de Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne.
Stirea inițială: Un bărbat de 40 de ani din Anieș, reîntors acasă din Italia ar fi  fost dus cu izoleta în această dimineață la Spitalul de Boli infecțioase din Bistrița după ce acuzat stări de rău, a declarat primarul din Maieru, Vasile Borș. Bărbatul ar fi telefonat medicului de familie ca să-l întrebe ce să facă, iar acesta a sesizat DSP-ul. Concomitent la fața locului ar fi ajuns un polițist comunitar cu asistentul social, susține primarul într-o declarație pentru Bistrița Express. Informația nu a fost confirmată de Comitetul pentru situații de urgență, bărbatul din Anieș împreună cu ceilalți doi ar fi fost transportați către spațiul special amenajat pentru  carantinare, o locație rămasă secretă .
Acesta spune și că are informații că bărbatul ar fi sosit cu un autocar împreună cu alte două persoane, prietena sa din Rodna și un locuitor din Maieru. În timp ce locuitorul din Maieru este izolat la domiciliu, concubina sa ar refuza sa recunoască faptul că a călătorit împreună cu bărbatul din Anieș. Potrivit celor din comitetul județean pentru situații de urgență toți trei ar fi declarat la sosire că s-au întors din Italia, însă până în această dimineață zona din care s-au întors nu a fost declarată de autoritățile din Italia zonă de carantină. Celor trei le-au fost recoltate probe și se așteaptă rezultatul testelor. 
Din această dimineață Italia este în întregime declarată zonă roșie.
Citește ce s-a întâmplat cu un al 4-lea suspect sosit acum trei din Spania, via Milano, considerata zona roșie și acum câteva zile: CORONAVIRUS: Un al 4-lea suspect de coronavirus e internat în Spitalul Județean. A revenit din Spania, dar cu escală în zona roșie a Italiei
Despre ce a mai decis astăzi Comitetul județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud puteți citi aici:
Share.

About Author

Lasă un comentariu