Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Aviz primarilor care oferă informații despre cazurile de coronavirus

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prim-ministrul Ludovic Orban i-a avertizat marţi pe reprezentanţii administraţiei locale că nu au calitatea de a comunica informaţii legate de cazurile de coronavirus diagnosticate și spune că aceştia încalcă legea atunci când o fac.

Comunicarea pe tema coronavirus nu poate să o facă oricine, mai ales când este vorba de comunicarea unor cazuri diagnosticate. De aia am înfiinţat Grupul Strategic de Comunicare şi să luaţi legătura cu neisprăviţii din unele locuri, în special din administraţia locală de aici, că nu au nicio calitate să comunice astfel de informaţii. Comunicarea se face după verificarea pe întregul sistem care a fost gândit şi în mod evident se face sub coordonarea grupului operativ de lucru” a spus premierul în ședința de Guvern .  ” Invitaţi-i în mod ferm să nu se mai interfereze în această comunicare, pentru că, dacă începe oricine să comunice pe tema asta, mai ales pe informaţii de asemenea natură, riscăm să se creeze o percepţie total falsă şi să se creeze stări pe care nu le dorim”, a declarat prim-ministrul, în şedinţa de guvern.

Marcel Vela a replicat că a comunicat acest aspect în videoconferinţa cu prefecţii, dar Orban a subliniat că trebuie informaţi şi primarii în legătură acest lucru.

“Să comunicaţi şi primarilor; adică primarului care se ocupă de aşa ceva. Dacă vrea să comunice pe contul  de Facebook, să comunice pe teme de administraţie locală, nu pe astfel de teme, care sunt grave, în care comunicarea se face într-un sistem de maximă responsabilitate şi după ce există certitudini. Simplul fapt că are nişte spitale în subordine, nu-i dau dreptul să comunice informaţii şi să rupă lanţul de comunicare şi de verificare care este existent”, a spus Orban

Share.

About Author

Lasă un comentariu