Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Clădirea prăbușită în centrul Bistriței era revendicată. Primaria încasa chirie

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O clădire veche din strada Niculae Titulescu, în mijlocul centrului istoric al municipiului Bistriţa s-a prăbuşit, miercuri dimineaţa, din cauza stării de degradare avansate.

Clădirea aparţine Primăriei Bistriţa, dar a fost revendicată. Cu toate acestea Primăria percepea chirie pentru spații din imobil , insa reprezentanții acesteia susțin că procesul i-a impiedicat sa investeasca in reabilitare În partea de imobil care s-a prăbuşit nu mai locuia nimeni, dar, în cădere, unul dintre pereţi a blocat uşa de acces într-o locuinţă

Bărbatul se afla în interior în momentul prăbuşirii şi a fost nevoit să iasă pe un geam. Acesta a spus că a sesizat în repetate rânduri primăria asupra stării de degradare a imobilului, însă cei din administraţie i-ar fi spus că, până când nu se soluţionează cazul de revendicare, nu pot interveni

“La locul incidentului s-au deplasat echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţia Locală şi Jandarmerie, care au interzis accesul pe strada Nicolae Titulescu, în zona în care se află clădirea prăbuşită.

 

Share.

Un comentariu

  1. Vorba multă…sărăcia omului. Exista Legea nr. 166/2016, cunoscuta si sub numele de „Legea fațadelor”, referitoare la renovarea faţadelor clădirilor istorice, aflate în proprietate privată, cu bani de la primărie, aceştia urmând să fie recuperaţi în cel mult zece ani. Administraţiile publice locale pot asigura, la cererea proprietarilor, finanţarea integrală a lucrărilor în anumite circumstanţe, sumele urmând să fie recuperate în cel mult zece ani, potrivit legii. Banii urmează să fie recuperaţi din fondul de reparaţii al asociaţiei de proprietari, iar în cazul în care nu vor putea fi recuperaţi în acest mod primăriile pot stabili o taxă pentru creşterea calităţii arhitectural-ambientale a clădirilor, aplicabilă doar proprietarilor care beneficiază de reabilitarea clădirilor în urma înscrierii acestora în programele multianuale.
    În cazul în care clădirile reabilitate astfel sunt vândute, primăriile recuperează banii de la noii proprietari. Prin urmare, Primaria Bistrita nu trebuie sa reinventeze apa calda si sa treaca la actiune. Altfel ajungem de râsul lumii:
    https://www.comisarul.ro/articol/o-cladire-din-centrul-istoric-al-municipiului-bist_1077293.html

Lasă un comentariu