Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

CORONAVIRUS: Opt persoane sunt în carantină în Bistrița-Năsăud. O femeie intubată internată în Spitalul Județean a declarat la trezire ca a revenit din Torino

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Trei pacienți suspecți de infectare cu coronavirus sunt înternați în secția de boli infecțioase a Spitalului Județean Bistrița-Năsăud și pentru toți trei  dar și pentru alți cinci aflați în carantină în spațiile special amenajate din județ se așteaptă rezultatul analizelor epidemiologice.

UPDATE: Miercuri seara a fost transmis rezultatul pentru patru probe trimise pentru analiză  Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj și toate au fost negative. Institutul a analizat 70 de probe transmise din județele de Nord Vest  și doar una a unui tânăr de 26 de ani din Satu-Mare a ieșit pozitivă.

Stirea inițială: Un caz special este cel unei femei de 62 de ani care a ajuns la UPU cu simptome de insuficiență respiratorie, sindrom de confuzie și amnezie. Starea de sănătate i s-a deteriorat repede și femeia internată în 7 martie a ajuns  în stare de inconștiență și intubată.

” Evoluția stării sale de sănătate a fost nefavorabilă, cu pierderea stării de conștiență, care a impus intubare și ventilare mecanică. I-a fost efectuată testare pentru gripă, însă cu rezultat negativ” a transmis Spitalul Județean de Urgență BN. Femeia a reușit să comunice abia în 10 martie, când stupoare, le-a spus cu greutate medicilor că a venit din Torino(Italia) în 24 februarie și că nu și-a luat  măsuri de izolare pentru că n-ar fi știut că trebuie să o facă.

”Întrucât în noul context declarat de pacientă medicii infecționiști au considerat că acesta se încadra în definiția de caz pentru infecția cu virusul COVID-19, în cursul zilei de ieri, 10.03.2020, i-a fost recoltată probă biologică ce a fost trimisă Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca pentru confirmarea/infirmarea infectării cu Coronavirus” a mai transmis SJU.

La Spital a mai ajuns și o tânără de 29 de ani adusă cu ambulanța azi noapte de la domiciliul unde era izolată, după ce  a acuzat simptome respiratorii: ”Despre pacienta de 29 de ani care a fost adusă cu ambulanța astă noapte (10/11.03.2020) la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, vă informăm că prezenta disfagie (dureri la înghițire), subfebrilități și durere de cap. Pacienta le-a declarat medicilor că este venită de nouă zile din Italia, din regiunea Marche și că se afla în izolare la domiciliu. S-a ridicat suspiciunea de infecție cu Coronavirus și i-a fost recoltată probă biologică ce a fost trimisă Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca pentru confirmarea/infirmarea infectării.”

Cei trei pacienți internați, cele două femei și bărbatul revenit din Spania, via Milano sunt în stare stabilă, transmite Spitalul Județean de Urgență. Alte cinci persoane sunt în carantină în spațiile special amenajate.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu