Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cum explică Florin Cîțu depunerea mandatului tocmai în ziua votului de învestitură, o decizie extrem de controversată

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Renunțarea la mandatul de premier desemnat, decizie luată astăzi de Florin Cîțu și  acceptată de președinte  a stârnit o ploaie de declarații inflamate a tuturor partidelor politice în contextul crizei coronavirusului.

Câțu încearcă să explice gestul într-o postare facută pe facebook și spune că de fapt președintele partidului ar trebui să fie premierul și că mandatul său a apărut în contextul alegerilor anticipate, care acum nu mai există :   ”Astăzi am luat decizia să-mi depun mandatul de Prim-Ministru desemnat Președintelui României. Gestul meu trebuie interpretat în contextul prin care trece astăzi România. Sunt un om de partid și înțeleg să fiu alături de partid și de Președintele lui în momentele dificile. Cred cu tărie că pentru avea succes, în alegerile care vin, Președintele partidului trebuie să fie și Prim-Ministru. Decizia Președintelui Klaus Iohannis de a mă desemna pentru funcția de Prim-Ministru a fost o onoare. Însă ea a fost luată în contextul în care alegerile anticipate erau o soluție agreată de majoritatea partidelor. Această variantă nu mai există astăzi”

 

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Retragerea lui Florin Cîțu vine pe fondul crizei coronavirusului, dar și ca urmare a controversatelor decizii ale CCR, care suspendă din Constitutia României articolul 89, cu referire la dizolvarea parlamentului si organizarea alegerilor anticipate. Prin această ultimă decizie a CCR, insusi poporul care este titularul suveranităţii naţionale, nu poate scăpa nicicum înainte de termen, de un Parlament corupt pe care electoratul îl socoteşte expirat moral , plin de penali, legiferand pentru autocăpătuire si pentru prelungirea propriilor mandate. In contextul respingerii OUG încât alegerile anticipate par imposibil de organizat, următoarea propunere de premier va fi trebui să fie una care să adune o majoritate, astfel încât să fie învestit un guvern până la alegerile parlamentare la termen, de la finalul anului. Rămâne totusi un adevăr incontestabil, acela că este nevoie de o revizuire profundă a Constituției, care să inceapă chiar cu reforma CCR. Noua constitutie trebuie să ofere garanții că mafia politică nu mai poate numi ca membri ai CCR oameni de paie , unii manevrați de lideri cu interese dubioase sau chiar de puteri străine.

Lasă un comentariu