Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Testele pentru coronavirus vor fi putea fi făcute și în județ. Prefectul anunță că CJSU a aprobat achiziția unui aparat de testare

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Comitetul Județean pentru situații de Urgență BN a aprobat astăzi achiziția unui aparat destinat testării   pentru coronavirusul COVID 19. Prefectul Stelian Dolha, care s-a plâns ieri într-o emisiune la As-Tv că timpii de așteptare pentru probele trimise din județ către Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj a crescut odată cu creșterea numărului de testări solicitate la nivel regional, a anunțat pe pagina sa de facebook că Spitalul Județean va cumpăra un aparat de testare.

Achiziția a fost aprobată astăzi în Comitetul pentru Situații de Urgență după ce Minsiterul Sănătății le-a cerut spitalelor județene ă înceapă licitații pentru achiziție: ” Testarea pentru coronavirusul  COVID-19 va putea fi realizată foarte curând și în Bistrița-Năsăud. Am aprobat astăzi în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, reunit în această după amiază la sediul Instituției Prefectului achiziția unui aparat de testare de tip Real Time PCR de către Spitalul Județean de Urgență BN.
De altfel Ministerul Sănătăţii a cerut în urmă cu câteva zile spitalelor judeţene să demareze proceduri de licitaţii pentru achiziţionarea a câte unui asemenea aparat tocmai pentru a creşte capacitatea de testare, care în acest moment este realizată doar în 6 centre regionale din țară. Pentru locuitorii care intră în izolare sau carantină în județul nostru testele sunt trimise deocamdată la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj, iar timpii de așteptare până la un rezultat au crescut odată cu creșterea numărului de persoane testate. Dată fiind dinamica epidemiei, care de ieri a fost declarată pandemie de OMS este extrem de important să avem la dispoziție materiale, echipamente și resurse imediate pentru a putea gestiona eficient situația și a face tot ce ține de noi toți pentru a limita răspîndirea coronavirusului” a mai scris prefectul Stelian Dolha.

Potrivit Instituției Prefectului în acest moment în carantină în spațiile din Bistrița-Năsăud au ajuns 28 de persoane, iar la domiciliu se află în izolare 83 de persoane, însă situația este în dinamică.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu